Halkın oyuyla seçilmiş başkanlarımız korkmuyor ve susmayacaklar!

CHP’li iki büyük şehir belediye başkanına yönelik soruşturma ve yasak hamlesinin AKP iktidarının ‘büyük korkusu’nun gün yüzüne çıkmış hali olarak yorumlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Deprem vergisinin ve Kanal İstanbul rantının hesabını veremeyen iktidar başkanlarımıza saldırıyor! Yolsuzluk,yoksulluk ve hukuksuzlukla mücadele eden,Halkın oyuyla seçilmiş başkanlarımız korkmuyor ve susmayacaklar!” dedi.

Manisa Son Haber
Halkın oyuyla seçilmiş başkanlarımız korkmuyor ve susmayacaklar!

AKP iktidarının seçilmiş belediye başkanlarına yönelik ‘kayyum’ oyunundan sonra asıl korkulu rüyaları olan İstanbul ve İzmir’de farklı yöntemlere başvurduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bu ülkede yoksulluk, yolsuzluk, hukuksuzluk var olduğu sürece halkın oylarıyla göreve gelmiş başkanları ve muhalefeti susturamazsınız. Gönderdiğiniz genelgenin kıymeti harbiyesi yoktur! Seçilmiş başkanlarımızın arkasındayız, konuşması gerektiği yerde konuşacaklar, halkı bilinçlendirmesi, gerçekleri anlatması gerektiği yerde anlatacaklar. Başkanlarımızı susturamayacaksınız” dedi.

HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ

Beko, “Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesine karşı çıktığı için soruşturma başlatılmış. Halka doğruları anlatmak belediye başkanlarımızın öncelikli görevi. Susmayacak çünkü aldığı oyun hakkını verip vatandaş adına şehre harcanması gereken paranın hesabını soruyor. Bir taraftan İmamoğlu'na soruşturma açıp gözdağı vermeye çalışan iktidar diğer taraftan  İzmir'deki belediye başkanlarına da AFAD aracılığıyla gönderdiği mesajda ‘Depremle ilgili medyaya ve kamuoyuna konuşmayın’ diyerek yasak koymaya çalışıyor. Deprem vergisinin hesabını veremedikleri için kimse konuşmasın isteniyor ve herkes sussun, AKP talana, ranta devam etsin.. Kanal İstanbul hem İstanbul için hem de ülke ekonomisi için tam bir talan ve rant projesidir. Buna bu ülkeyi miras bırakacağımız torunlarımız adına karşı çıkmak, bu doğa talanını, rantı anlatarak halkımızı bilinçlendirmek herkesin görevidir. Bunlar halkın sırtından düşünceye kadar mücadele edeceğiz. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KIDEM TAZMİNATINI KAYNAK YAPACAKLARDI

CHP’li Beko, AKP iktidarının kıdem tazminatlarını bireysel emeklilik fonuna devretmek istemesinin altında Kanal İstanbul Projesine kaynak yaratma olduğunu da iddia ederek, “Çalışan 15 milyon işçi ve 50 milyon aileyi ilgilendiren bu konu bir memleket meselesidir.. İddia ediyorum bireysel emeklilik fonunda toplanan paraları bunlar Kanal İstanbul Projesi'ne harcayacaklardı ancak işçimizin ve sendikalarımızın tepkileri ile bu hayalleri suya düştü. 19 müteahhitle yıllardır yapılan ön anlaşmalar var, kasada para kalmadı diye ihale yapamıyorlar. Tek umutları işçilerin kıdem tazminatıydı ama işçiler, kıdem tazminatlarını gasp etmek isteyenleri engelledi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER