Mürekkep akan yerde kan akmaz. Ne yazık ki mürekkebin akmasını istemeyenler var!

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine son verilen İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Manisa Son Haber
Mürekkep akan yerde kan akmaz. Ne yazık ki mürekkebin akmasını istemeyenler var!

“Şehir Üniversitesi üzerindeki operasyon tamamlandı” diyen Gelecek Partili Özdağ, “Türk siyasi hayatına, Türk ilim hayatına büyük bir leke çalındı. İlim yuvaları açmak, hapishaneleri kapatmak cehaleti yenmektir.” ifadelerini kullandı.

Kin ve din bir arada olmaz
Selçuk Özdağ, “Hindistan’ın eski başbakanlarından birisi diyordu ki; ‘Hindistan’ın son yıllardaki başarılarının sebebi doktoralı eleman sayımızdır.’ Biz ise ilim yuvalarını kapatıyoruz. Devlet; kin ve nefret ile yönetilmez, adaletle yönetilir. Demokrasiler bir efendiler – köleler düzeni değildir. Bir eşitler nizamıdır. Devlet, sadece iktidarda olanların bir kurumu haline gelirse o ülkede bütünlük, birlik beraberlik kalmaz. Ülkeleri kaosa sürükleyen fırkalar, cemaatler değil kutuplaştırıcı siyasettir. Kin ve din bir arada olmaz.” şeklinde konuştu.

Her aşama yüz karasıdır!
İktidar kaybettikçe sertleşiyor. Sertleştikçe ise daha çok kaybedecek. Bu iktidarın artık ülkeye söyleyecek sözü kalmamıştır. Şehir Üniversitesi’nde yapmış oldukları her aşama bir yüz karasıdır. Yalanlarla, iftiralarla, negatif algılarla bir üniversiteyi kapatma ayıbını işlemişlerdir. Bu koalisyon hükumeti toplumun hayallerine, umutlarına hitap etmiyor, korkularına hitap ediyorlar. Oysa ki demokrasi bir korku düzeni değildir.

Siyasi intikam!
Başka üniversitelere her türlü imkanı sağlayan iktidar, Sayın Davutoğlu’nun parti kurması nedeniyle kine bürünmüş, hesaplaşma sayfası açmış, Davutoğlu ile ve Gelecek Partisi ile hesaplaşmak yerine doalylı olarak Davutoğlu’nun sadece kurucusu olduğu üniversite ile hesaplaşma yoluna gitmişlerdir. Ancak Türkiye’nin her yerindeki öğrenciler bu ayıbı çok net bir şekilde görüyor.

Ülkeyi zenginlikle tanıştırın!
Özdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkeyi zenginlikle, mutlulukla, özgürlükle tanıştırın. Eğitimde fırsat eşitliği ve gelir dağılımındaki adaletle buluştursunlar. Artık kutuplaştırmaktan, kamplaştırmaktan, korkutmaktan ve nefret dilinden vazgeçin. Sevgi diline, barışçıl bir dile ihtiyacımız var. Türkiye bunları hak etmiyor.”

Şikayet ettiklerinize benzediniz!
Vicdan sahibi herkesin olan bitenin farkında olduğunu vurgulayan Selçuk Özdağ, iktidardakilerin geçmişte şikayet ettikleri hususların hepsine kendilerinin imza attığını belirtti. Özdağ, “Şehir Üniversitesi’ni bugün kapatılır, yarın daha büyük bir ihtişamla açılır.” derken, başka bir hususa daha dikkat çekti: “Mürekkep damlası akan yerde kan akmaz” diyen Gelecek Partili Özdağ, “Ne yazık ki bu ülkede mürekkep damlası akmasını istemeyenler var.” dedi.

Özdağ, Şehir Üniversitesi’nin tekrar faaliyete girmesi için her türlü hukuki girişimin yapılacağının altını çizerek, “Sayın Davutoğlu’nun dediği gibi her şey daha yeni başlıyor.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER