Yapay Zeka Kendi Kendine Gelişecek

Uber’ın Yapay Zeka laboratuvarlarında görev yapan bilim insanı Kenneth Stanley, yapay zekanın kendi kendisine gelişmesine izin verdikleri bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Yapay Zeka Kendi Kendine Gelişecek

Quanta Dergisi’nde yer alan habere göre; Stanley ve ekibi, nöroevrim alanının öncülük ettiği bir yapay zeka paradigması tasarladı.
Çalışmada; yapay zeka teknolojilerinde derin öğrenme kavramının artık üst limitine ulaştığı; bunu aşabilmek ve yapay zekanın insan gibi öğrenebilmesini sağlamak için yeni yollar denemek gerektiği fikrinden yola çıkıldı. Stanley ve ekibi, yapay zekada klasik görev tabanlı eğitim yerine keşfetmeyi ve yaratıcılığı teşvik eden bir model geliştirmek için çalışmalar yürütüyor.
Bilim insanları; insanın biolojik evriminden ilham alarak doğayı taklit etmenin yapay zekayı geliştirmenin asıl yolu olduğunu düşünüyor. Stanley, muhakeme kurallarını sert bir şekilde kodlamak ya da bilgisayarların belirli performans ölçütleri üzerine yüksek puan almayı öğrenmesini sağlamak yerine, yapay zekanın farklı çözümleri kendi kendine oluşturmasına izin verdiklerini aktardı. Stanley, yürüme veya konuşma yeteneği kazandırmak yerine yeni veya ilginç şeyler yapmalarını öncelikli kıldıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2019, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER