Dün Çöpe Atılan Atatürk Tablosu, bugün makama asıldı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kimliği belirsiz bir vatandaş tarafından çöpün kenarına bırakılan Atatürk tablosunu Ali Atan isimli genç haberci fark etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Atatürk hayranı Atan’ın bu paylaşımını gören ve kendisiyle bağlantıya geçen, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan dün akşam çöpe atılan tabloyu, bugün makam odasına astı.

Dün Çöpe Atılan Atatürk Tablosu, bugün makama asıldı

İlçesinin Atatürk Mahallesi, Name Sokak üzerinde bulunan çöp konteyneri yanına bırakılan Atatürk tablosu Ali Atan isimli genç haberci tarafından fark edildi ve fotoğraflar sosyal medyadan paylaşıldı. Saat 20.30 gibi fotoğrafları sosyal medyada gören Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan Atatürk ile duyarlılığıyla bilinen genç haberci Atan’a ulaşarak tabloyu almak istediğini söyledi. Atatürk tablosu Ali Atan tarafından ulaştırılınca, Ahmet Daşkan tabloyu alarak makam odasının duvarına astı.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan: “ Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tablosuna yapılan bu ayıp kabul edilemez. Fotoğrafları görünce hemen tabloyu bulan gence ulaştım. Tabloyu alarak odama astım. Biz Cumhuriyet çocukları olarak Ata’mıza ve onun mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “ Başkan yardımcımız Ahmet Daşkan’a bu anlamlı hareketi için teşekkür ediyorum. Bu ülkenin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlerin, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu darp edenlerin ceza almadığı ortamda insanlar bu tarz hareketleri çok rahat yapar hale geldi. En büyük dileğimiz bu kişi ya da kişilerin en büyük cezaları almasıdır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2019, 18:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatansahibi
Vatansahibi - 4 yıl Önce

Daha dün akpli sonrası mhpli ezelde fetöcu olan bir aile bireyi name sokak üzerinde a taturkculeri etkilemek için oynanan tiyatro tebrikler bedava tiyatro

SIRADAKİ HABER