Alaşehir'de yine olay ŞOK...! ŞOK...! ŞOK..!

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaklaşık 5 aydır ülke ve Manisa gündemine giren Devlet Hastanesinden başlayan yolsuzluk ve seks skandalları iddialarında olayların merkezindeki olay adam A.Ü. ile ilgili gelişmeler bitip tükenmiyor.

Alaşehir'de yine olay ŞOK...! ŞOK...! ŞOK..!

Manisa eski Milletvekili, Yolsuzluklarla Mücadele Derneği kurucu Başkanı ve araştırmacı yazar Tevfik Diker'in, devletin işleyişindeki tüm makamlara, bakanlıklara, basın yayın organlarına gönderdiği iddialardan sonra gelişmeler her geçen gün sürerken, ortaya çıkan iddialara, Alaşehir ve tüm Manisa'dan da yeni ihbarlarla, yeni iddialar da  ekleniyor.

DİKER " ALAŞEHİR'DE DEVLET YOK MU?"

Bu iddiaları da yine ilgili makamlarla paylaştığını söyleyen Diker, " ben bıkıp usandım, devlet nerede, en üst düzeyde bakanlara, valiye, herkese ulaştım. Bu iddialar çok vahim şeyler, devlet ve kamu zarara uğratılmış, yolsuzluk ve ahlaksızlık zirve yapmış durumda, olayların merkezindeki A.Ü. kim veya kimler tarafından korunuyor, idari ve adli soruşturmalar bir türlü sonuçlandırılmıyor, neyi bekliyorlar, kim bu gecikmeyi sağlıyor, Alaşehir'de devlet yok mu?" dedi.


SKANDAL İDDİALARIN VE OLAYLARIN MERKEZİNDEKİ OLAY ADAM A.Ü. BU KEZ BİR KADIN VE OĞLUNU DARP ETTİ 

Fotoğraf Tevfik Diker'e servis edilmiştir

Tevfik Diker'in geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından duyurduğu olayın merkezinde yine olay adam A.Ü. çıktı. Diker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında A.Ü. ve oğlu F.Ü.'nün bir işadamını darp ettiğini, işadamının hastanelik olduğunu duyurdu.
Olaylar zinciri bu paylaşımın ardından ortaya çıktı.
Diker'in bu haberinin ardından Alaşehir'de olayların bitip tükenmediğine dair haberler ve ihbarlar da devam etti.


İŞADAMININ "KULLAN" DİYE VERDİĞİ VİLLADAKİ ÖZEL EŞYALARI KAYIPTIR
İddiaya göre Alaşehir ilçesinde inşaat sektöründe iş yapan olay adam A.Ü.'nün de yakın akrabası olduğu öğrenilen iş adamı K.D.(28), uzun süredir kayıp olan işiyle alakalı alet, makine ve müştemilatın peşine düştü. Alaşehir'deki olayların patlamasından sonra villasını kullanmak üzere A.Ü.'ye verir. İçindeki eşyalarla birlikte kullanıma hazır villayı kullanan A.Ü. yine K.D.'nin iddialarına göre villayı tahliye ettiğinde K.D.'ye ait özel eşyaları da alıp götürür.
Geçtiğimiz gün bu eşyalarını aramasına rağmen bulamayınca A.Ü.'nün evine giden K.D. evde eşi ve çocukları olduğu halde depoya girer. Uzun süredir aradığı makineler ve müştemilatın burada olduğunu görür. Depoda fotoğraf çeken K.D. burada hastaneye ait bazı eşyaların yanı sıra, çok sayıda da malzemenin olduğunu görür, bu malzemelerin fotoğrafını, telefondaki fotoğraf makinesiyle çeker.
A.Ü. evinin her tarafında bulunan güvenlik kameralarından bu olayı görüp eşini arar, ancak F.D. orayı terk eder. K.D. inşaat sektöründe kullandığı bir adet kendisine ait olduğunu söylediği zımpara makinesini alarak oradan uzaklaşır.


TELEFONLA MESAJ ÇEKİP MALZEMELERİ VE ALACAĞI OLAN BORCUNU İSTER

Olaydan üç gün öncesinde inşaat işlerini yaptığı Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk ile hesap gördüklerinde enişte dediği A.Ü.'nün Ertürk'ten kendisi adına para aldığını da öğrenir. Sigorta poliçesi bahanesiyle Ertürk'ten kendisi adına para aldığını öğrenen K.D. bu duruma çok sinirlenir. Çünkü bu işin de aslı astarı yoktur.
Bu kızgınlıkla A.Ü.'yü arar ve hem bu parayı, hemde malzemelerini ister.

YEŞİL REÇETE İLE ALINABİLEN İLAÇLAR KULLANIYORDU

Bu para olayından sonra, darp olayından önce, bir akşamüstü bu meseleyi konuşmak isteyen A.Ü. K.D.'yi arabasına alır. K.D. araca bindiği andan itibaren yeşil reçeteyle alınabilen psikolojik ilaçlar kullandığı ((rivotril,xanax,akineton,iyrica vb.) 'nı iddia ettiği  A.Ü.'nün alkollü olduğunu ve halen araçta içmeye devam ettiğini görür. "Bu meseleyi görüşeceğiz" diyerek bindiği A.Ü'nün sürdüğü araç ile ormanlık alana doğru gittiğini görüp, bir fırsatını bulup araçtan iner ve koşarak oradan kaçar. K.D. başına bir iş getirileceği endişesi çektiğini, havanın kararmakta olduğu bir sırada A.Ü.'nün, alkollü ve hatta kullandığı ilaçların etkisinde kalarak, kendisine zarar verse bile, bu mazeretlere sığınacağını düşünerek, olay yerinden koşarak uzaklaşır.


2 GÜN SONRA A.Ü. VE OĞLU K.D.'NİN ÇALIŞTIĞI İNŞAATA GELİR
A.Ü. ve oğlu F.Ü. K.D'nin çalıştığı inşaata gelir. K.D. kendisine iyi yaklaşmayan A.Ü. ve F.Ü.'nün elinden kaçarak "gidin burdan diye bağırır" dikkat çeker. Çatıya kaçar, daha sonra A.Ü. ve oğlu F.Ü. oradan ayrılırlar.
Bir süre sonra  öğle saatlerinde yeniden inşaat alanına gelen A.Ü. ve F.Ü. bu kez K.D.'yi çalıştığı sırada yakalarlar ve K.D.'nin iddiasına göre darp ederler, yola doğru kaçan K.D. bir otomobilin önüne atlar. O araç evine bırakır. Ancak araçtan inemeyen K.D. yediği dayağın ve gördüğü fiziki şiddetin etkisiyle yere yığılıp baygınlık geçirir. Ailesinin ve komşularının yardımıyla yerden kaldırılan K.D. için ambulans istenir, Alaşehir Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılır.
"HASTANEYİ, MEMLEKETİ YEDİN DOYMADIN, NE İSTEDİN OĞLUMDAN?"


Olayın duyulmasının ardından oğlunun darp edilip dövülmesiyle şok geçiren 52 yaşındaki anne H.D., kendisinin akrabası da olan, eşi de görümcesi olan, A.Ü.'nün evine gider. Eşi evdedir ve kadın bağırmaya başlar. Bu sırada arabayla gelen A.Ü. bağırmakta olan kadının başına sert bir cisimle vurur, kadın yere yığılır, "hastaneyi, memleketi yedin doymadın, ne istedin oğlumdan" diye bağıran kadını A.Ü. bu kez boğazından tutup duvara çarpar. Çevrede sesi duyup gelen orta yaşlı bir vatandaş " ne yapıyorsun kadına bu kadar vurulur mu" diyerek araya girse de A.Ü. bu vatandaşa da vurur. Vatandaşların araya girmesiyle, anne H.D. hastaneye kaldırılır. Kadının iddiasına göre başına dikiş atılır, başı yarılmıştır ve darp izleri vücudunun her yerinde vardır.


"EMNİYETTE SAATLERCE İFADE İÇİN BEKLETİLDİK" İDDİASI
Emniyete şikayet için gittiklerinde saatlerce bekletildiğini iddia eden anne H.D. ifade verip çıkarken sabaha karşı saat 04.00'da bile A.Ü. ve oğlu F.Ü.'nün emniyetin yakınında kaldırımda oturduklarını, kendilerine hakarete ve sözlü tacize devam eden A.Ü. ve oğluna polisin müdahale etmediğini de iddialarının arasına ekledi.


"KORKUYORUM TEHDİT ALTINDAYIM"
Akrabası A.Ü. tarafından hem oğlu hem kendi darp edilip hastanelik olan anne H.D. yaşadıkları karşısında devletin gücünden ve adaletinden bile şüphe ettiğini, A.Ü.'nün bunca yaptığı hukuksuz ve adaletsiz kanundışı işlerde devletin yakasına niçin yapışmadığını, hayretler içinde izlediğini iddia etti. A.Ü.'nün "arkamda Murat Baybatur var, bana kimse bir şey yapamaz, kılıma bile dokunamazlar" dediğini, bu sözleri  herkesin yanında söylediğini de hatırlatarak, "başka bir vatandaş olsa, şimdiden yargı ve devletin gücünü hissederdik, bu adamı kim koruyor" diye de sordu.
A.Ü.'nün bu olayların ardından hala tehditlerini sürdürmesinden dolayı ailesi ve kendisinin tehdit altında olduğunu iddia eden anne H.D. " korkuyorum, tehdit altındayım, şikayetçi oldum, emniyete gittim, ama o bir günde iki kişiyi darp edenler hala sokakta gezip, polisin gözü önünde bize sövmeye ve tehdit etmeye devam ediyorlar" dedi.

ANNE VE OĞULA YAPILAN DARPLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yaklaşık 5 aydır iddiaların merkezinde kalan ve etrafında belli siyasi isimlerle yolunun hep kesiştiği A.Ü. ve oğlu hakkındaki darp ve gaspla ilgili yapılan şikayetlerde ifade süreci bittİ.Düzenlenen dosyanın Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesi bekleniyor.


K.D. " BEN GENÇ BİR İŞ ADAMIYIM ALAŞEHİR'İ TERK EDECEĞİM"


Enişte dediği A.Ü. ve oğlu tarafından acımazca dövülerek, darp edilen K.D. yaşadıkları karşısında bunaldığını, A.Ü.'nün kendi ifadesiyle AKP'deki önemli kişiler tarafından korunduğunu iddia ederek, " ben başarılı bir iş adamıyım, çok güzel iş hayatım var, ancak karşımdaki insanın kaybedecek bir şeyi yok, ilaç ve alkol kullanan, her an başkalarına gözünü kırpmadan zarar vermeye meyilli biri, yeni evliyim 3 yaşında çocuğum var. Aileme sevdiklerime A.Ü. ve etrafı her an zarar verebilirler. AKP'deki güçlü insanlar tarafından korundukça, adalet çalışmıyor, ilahi adalete bırakıyorum, Alaşehir ilçesini işyerlerimi ve ofisimi kapatarak terk edeceğim, haksızlığın karşısında susan bir millet ve devleti çalıştırmayan bir  kudret var. Son yaşadığım darp olayı psikolojimi bozdu, gözüm hiç birşeyi görmüyor, gidip nasibimi başka yerlerde arayacağım" dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2019, 02:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER