Maski bu feryadı duymalı! Vatandaşlar musluklarından akan çamurlu suya isyan ediyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı kırsal Yukarıbozkır mahallesi sakinleri aylardır çeşmelerinden akan çamurlu suya isyan ediyor.

Manisa BüyükŞehir Belediyesi Maski'ye defalarca ilettikleri bu sorunlarının bir türlü çözülmediğinden şikayet eden vatandaşlar dertlerini mahallelerini ziyaret eden İYİ Parti Turgutlu ilçe başkanı Zeynep Tuba Orhan Cengiz'e de anlattılar. Vatandaşları ziyareti sırasında dinleyen başkan Orhan Cengiz, sorunu yerinde görerek vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Maski'nin bu sorunu çözmesi gerekiyor diyen başkan Orhan Cengiz " Vatandaşlarımızın bu haklı taleplerini dinledim, çamurlu akan su gerçeğini bizzat görüp inceledim. Bu sorunun çok kısa bir sürede çözülebileceğini de yine vatandaşlarımız ifade etti. Yukarıbozkır halkının yanında olacağım. Bu sorunun hemen çözülmesi ve halkın sağlıklı su kullanması ve sağlığı tehdit eden bu çamurlu suyun sağlıklı olarak musluklardan akması için tüm çabayı göstereceğiz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Çelik ise günlerdir akan çamurlu suyu kameralarımıza göstererek " Maski şu an su deposunun içini temizliyor, aslında bu suyun böyle çamurlu akmasına depoda biriken çamurun da etken olduğunu düşünüyorum. Ancak su boru hattı depodan çıktıktan sonra mahallemizin belli bölgesinde biz kullanıcılara ulaşıyor, deyim yerinde ise bizler yerleşim şeklinden dolayı  suyu en son kullanan aboneler oluyoruz. Suyun içindeki çökeltiler haliyle bu son noktaya kadar ulaştığından bizim kullandığımız bu su da böyle bulanık ve çamurlu akıyor. Bununla ilgili çok değişik yerlerden bilgi edindik. Su deposundan çıkan bu su boru hattının son noktasındaki bizlerin bu sorununun köklü olarak çözülme şekli bize ulaşmadan önceki bir noktadan tahliye hattının açılması. Bu tahliye hattı suyun içindeki çökeltiler biriktiğinde belli zaman aralıklarıyla açıldığı takdirde boşalacak ve su boru hattının son bölgesinde biriken yani bize gelen suyunda temiz akması sağlanacak. Bunu gelen maski ekiplerine izah ettik ama bir türlü derdimizi dinletemedik ifade edemedik. Şu an Maski ekipleri su deposunda temizleme çalışması yapıyor. Öğrendiğime göre Sayın İlçe başkanı  Zeynep Tuba hanımın ziyareti sonrası kendisinin sosyal medyasından bu ziyareti yayınlamış. Bunu gördüler ve ziyaret sonrası bu sabah Maski ekipleri hemen mahallemize gelerek su deposunda temizliğe başladılar. Sorun kısmen çözülecek belki ama köklü çözüm için bu su boru hattının sonuna doğru mutlaka tahliye hattı açılmalı, ara ara bu tahliye açılarak bu suyun içindeki çökelti ve çamurun boşaltılması gerekiyor, şimdi depoyu temizleyecekler ama çözüm değil ki, bir süre sonra yine musluklarımızdan çamurlu su akmaya devam edecek. Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden bu sağlıksız suyun bir an önce çözüm bulunarak akıtılması gerekiyor. Maski yetkilileri borunun sonuna bir tahliye hattı açacak kadar aciz değillerdir umarım, bu tavsiyemizi kendi uzmanlarına da sorabilirler ve uygulayabilirler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2023, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER