Turgutlu Belediye Başkanlığında Gün Çocukların Günüydü

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsilen Atatürk İlkokulu öğrencileri Zeynep Karakaya ve Caner Acar’a devretti. Heyecanlı dakikaların yaşandığı temsili törende öğrenciler Fen İşleri ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne talimatlar verirken, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu ifade eden Başkan Akın, “Ne mutlu ki dünyada çocuklara dair bayramı olan tek ülkeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolu birlikte yürüdüğümüz çocuklarımız için güzel bir geleceği hayal ediyoruz. Bu güzel hayalleri de gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanlığında Gün Çocukların Günüydü

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu’da da başlarken, Turgutlu Belediyesi’nde de gün çocukların günü oldu. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın konuğu olan Zeynep Karakaya ve Caner Acar temsili olarak makam koltuğuna oturmanın heyecanını yaşadı. Okul Müdürü İsmail Uçun ve sınıf öğretmenleri Bülent Karakelle ile birlikte Başkan Çetin Akın’a ziyarette bulunan çocuklar, başkan sıfatıyla daire müdürlerine talimatlar verdi. Minik öğrenci başkan Zeynep Karakaya Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur’a talimat vererek okulun etrafındaki bozuk kaldırımların yapılmasını istedi. Fen İşleri Müdür Yasemin Özay Sungur da ekiplere talimat vererek çalışmalara kısa sürede başlanılacağını söyledi. Diğer minik öğrenci başkan Caner Acar da Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül’e okullarda öğrenciler için daha fazla sosyal aktivitede bulunulması için çalışmalar yapması gerektiğini iletti. Ayrıca minik başkan Caner Acar 24 Nisan‘da TURBEM bünyesinde sahnelenecek olan tiyatroya tüm çocukları davet ettiğini belirtti. Çocukların bu mutlu gününde koltuğu devretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Gün onların günü. Gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir bayram hediye ederek onurlandırdığı ve güvendiği,  bizlerin de O’nun izinden giderek geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın günü. Turgutlulu çocuklarımızı temsilen öğrencilerimiz Zeynep ve Caner nezdinde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bizler çocuklarımız için de güzel bir gelecek hayal ediyoruz, bunun için de var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Başkan Akın’dan Özel Öğrencilere Anlamlı Jest

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, özel öğrencileri unutmadı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsilen Arda, Nurullah ve Nametullah'u devretti. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, Başkan Akın’a sarılarak sevincini paylaşırken, Başkan Akın da “Bugün makamımız evlatlarımızla güzelleşti. Çocuklarımızın bu mutlu gününde onlarda birlikte olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Onları ağırlamak, onları dinlemek ve büyükleri olarak böylesi güzel temsil noktasında olmanın değeri paha biçilemez” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla renklenen Turgutlu Belediye Başkanlığı, özel öğrencilerin ziyaretleriyle ayrı bir havaya büründü. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Firdevs Gürel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nden Arda Becerek, Hayrettin Otu ve Nametullah Boral’ı makamında konuk etti. Öğretmenleri Gülce Akın ve Havva Akkoyun ile birlikte Başkan Akın’ı ziyaret eden öğrenciler istekleri Belediye Başkanı Çetin Akın’a ilettiler. Özel öğrencilerin kendinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Biz özel öğrencilerimiz ile sadece bir gün değil her gün her gün birlikteyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde onlara temsili de olsa makam koltuğumuzu devrettik. Onların mutluluğu paha biçilemez değerde. Park ve bahçe konusunda istekleri oldu. Birim müdürümüzü bu konuda görevlendirdik. Arda, Nurullah ve Nametullah başta olmak üzere tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER