Sadık Doğramacı'nın Objektifinden Demirci'de Yaşam Manisa Son Haber'de

Sadık Doğramacı Demirci ilçesinde doğdu. Emekli İngilizce öğretmeni. 2014 yılında emekli olduktan sonra memleketi Demirci’de yaşamaya başladı. Demirci’de mesafenin önemi olmayan, mutlulukta, tasada, sevinçte onu bir anda yanınızda görebilirsiniz. Demirci’de Cumartesi günleri kurulan pazarda satılan tüm ürünleri ve hatta pazaryerinin en ince detaylarını bile yansıttığı objektifinden paylaşımlarıyla tanıdı onu herkes.

Sadık Doğramacı'nın Objektifinden Demirci'de Yaşam Manisa Son Haber'de

 Sadık Doğramacı Demirci ilçesinde doğdu.

Emekli İngilizce öğretmeni.

2014 yılında emekli olduktan sonra memleketi Demirci’de yaşamaya başladı.

Demirci’de mesafenin önemi olmayan, mutlulukta, tasada, sevinçte onu bir anda yanınızda görebilirsiniz.

Demirci’de Cumartesi günleri kurulan pazarda satılan tüm ürünleri ve hatta pazaryerinin en ince detaylarını bile yansıttığı objektifinden paylaşımlarıyla tanıdı onu herkes.

Açtığı sosyal medya hesabından paylaştığı Demirci’ye ait fotoğraflar ve Demirci’den yansıttığı bize özgü kültürel görüntüler büyük küçük herkesin ilgisini çekti.

Özellikle dışarıda yaşayan Demircililerin tiryakilik boyutunda takip ettiği Doğramacı sosyal medyanın gücüyle sevgi köprüleri kurdu.

Bazen uzun yıllardır görüşemeyen ve hatıralarda kalanları bu görüntüleri ve ziyaretleri ile bir araya getirdi kavuşturdu.

Köylerde, bazen tarlada, bazen bağda bahçede, bazen ise herkesin yanı başında oluverdi.

Çektiği fotoğraflarla Demirci’nin ürünlerini tanıttı. Eğitimci yanıyla oturdu yazdı detaylandırdı kısaca o bir sosyal medya fenomeni oldu.

Sadık Doğramacı’nın çektiği fotoğraflarda yıllardır unuttukları damak tatlarını bile bazen Doğramacının temin edip kargoya verdiği paketlerde tattı insanlar.

Günler günleri kovaladı Sadık Doğramacı Demirci’de olan biten her şeyin yanında olmaya gayret gösterdi. Bazen onun objektiflerinden bir düğün halayı yansıdı, bazen bağbozumunda üreticinin hemen yanı başındaydı, geleneklerin yaşadığı her yerde olmaya ve fotoğraflamaya devam etti.

Sadık Doğramacı’nın objektifinden yansıyanlar bundan sonra Manisa Son Haber okurlarıyla da buluşacak.

Doğramacı’nın “ Sadık Doğramacı’nın Objektifinden Demirci’de yaşam” köşesinde doyasıya Demirci’yi içinize çekeceksiniz.

Özellikle Demirci dışında yaşayan okurlarımızın memleket hasretlerini dindirecek, gördüklerinde içlerine memleket havasını çekebilecek nefasette fotoğrafları ve olayları Manisa Son Haber’de bulacaksınız.

Sadık Doğramacı’ya yazı ailemize hoş geldiniz diyor, çalışmalarında başarılar, renkli yaşantısında ise esenlikler diliyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 21:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hocam ben Mustafa özdoğan
Hocam ben Mustafa özdoğan - 5 yıl Önce

5444054995 sizinle görüşmek istiyorum ararsan sevinirim veya telefon numarası ver ben sizi ararım

Görkem Sönmez
Görkem Sönmez - 2 hafta Önce

Sadık Hocam İsmail Sönmez'in Çarşır çekimini Facebook'a koymamışsın hiç görülmemiş görünmesini istiyor Sadık Hocam.

SIRADAKİ HABER