Yaylaköy’ü para babalarına teslim etmeyeceğiz!

İzmir Karaburun’da 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilmesine rağmen bölgenin yüzölçümünün yüzde 71’ini kaplayan rüzgar enerji santrallerine (RES) karşı beş yıldır sürdürülen hukuk mücadelesi Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Karaburun’da ‘Sen Lodossan biz Poyrazız’ sloganıyla düzenlenen eylem ve basın açıklamasına katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kendisinin de 45 yıllık Karaburun sakini olduğunu ve şu anda para babalarının yarımadayı ele geçirerek halkı göndermek istediğini söyledi.

Manisa Son Haber
Yaylaköy’ü para babalarına teslim etmeyeceğiz!

Karaburun Yurttaş Davacıları ve Karaburun Kent Konseyi’nin düzenlediği eylemde, Yayla Köyü’nde Lodos Elektrik Üretim A.Ş tarafından inşa edilecek olan “Karaburun RES” Projesi’nin kapasite artışına karşı açılan dava hakkında bilgi verildi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı’nın da katıldığı eyleme; Ekoloji Birliği, Ege Çevre ve Kültür Platformu gibi pek çok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

 BU BİR MEMLEKET SORUNU!

 CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun Yarımadası’nın açılan onca davaya, dava iptallerine, ÇED raporu iptallerine, halkın isyanına, feryadına rağmen RES’ler, taş ocakları ve balık çiftliklerinin adeta işgaline uğradığını vurguladı. AKP iktidarının ‘parsel parsel satma’ anlayışının halkın isyanına, doğanın talanına, hayatın yok edilmesine rağmen devam ettiğini vurgulayan Beko, Yayla Köyü sakinlerinin köylerini asla terk etmemesini istedi. Sorunun Yarımada değil aslında bir memleket sorunu olduğunu vurgulayan Beko, “Türkiye’nin birçok alanlarını satanlar satacak yer bulamayınca bugün Yarımadaya göz dikmişlerdir” ifadelerini kullandı. Beko, “Havasıyla, suyuyla, dağ keçileriyle ve tertemiz doğasıyla ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Karaburun’u teslim etmemeye kararıyız. Hayretler içindeyiz, balık çiftlikleri yüzünden yarımadada ilk kez köpek balıklarını görüyoruz.  RES yatırımcısı şirketlerin, yarımadanın en önemli gelir kaynağı olan dağ keçilerinin otladığı doğal meraları tel örgülerle çevirdiğini görüyoruz. Bizler her ne pahasına olursa olsun bu dünya mirasını koruyacak ve gelecek kuşaklara teslim edeceğiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER