Diker " Temiz bir Alaşehir için bakalım kimler yanımda olacaklar"

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Devlet Hastanesinde ortaya çıkan seks ve yolsuzluk iddialarını kamuoyuna taşıyan, devletin ilgili kurumlarına ihbarlarını ısrarla sürdüren Manisa eski milletvekili Tevfik Diker'in bu girişimlerinin ardından Alaşehir Devlet Hastanesinde görevden alınmalar ve ilgili personelin başka yerlere tayinleri çıkarılmıştı.

Diker " Temiz bir Alaşehir için bakalım kimler yanımda olacaklar"

Açılan soruşturmaların ardından A.Ü.'nün emekli yapıldığı, A.A.'nın ise geçici görevle görevlendirildiği ancak kendisinin ücretsiz izine ayrıldığı öğrenilmişti.
İddiaların merkezinde yer alan A.Ü. ve A.A. isimli şahısların  Diker için yargıya gittikleri ortaya çıktı. 
Bu konuda sosyal medya hesabından açıklama yapan Diker " 31 Ocak 2020 günü saat 10.00'da Sanık olarak ifade vermek için Alaşehir Adliyesinde olacağım. Müştekiler, A.Ü ve A.A'dır. A.Ü. ve A A'ya hiçbir Alaşehirli avukat avukatlık yapmamış Salihli'den avukat tutmuşlardır. Ankara'da aynı konuda talimatla ifade vereceğim için Alaşehir Adliyesine gelmek zorunda değilim. Buna rağmen geleceğim ve kimler Adliyede yanımda olacak bizzat göreceğim. Skandallara, sapıklıklara, yolsuzluklara, liyakatsizliklere, fuhuşa kimler karşı duruyor ve temiz topluma evet diyor görmek istiyorum. Kimler vefalı net ve açık seçik ortaya çıkmalıdır" diyerek açıklama yaptı.
Temiz toplum, temiz siyaset ilkesiyle ilçesinde yaşanılan bu skandalların sona ermesini isteyen Diker, Alaşehirliler ve tüm ülkeden de vatandaşların takdirini ve desteğini almıştı.
Türkiye'de Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kuran Diker, uzun yıllar boyunca bu konuda mücadelesine halen devam ediyor. 
Bu konuda HSK'ya da bir mektup yazan Diker, 
"Sn Başkan ve Üyeler, Manisa İli Alaşehir İlçesi Savcıları ve Asliye Ceza Mahkemesi yargıçları, Adları skandallarda geçen iki ismin (A.Ü ve A.A) beni yıldırmak için başvurdukları hukuki yola bilerek veya bilmeyerek alet oldular. Bendeniz Sanık oldum. 31 Ocak 'ta görülecek ve benim Sanık olduğum iki davaya yoğun takipçi katılımı olacaktır. İki müşteki hakkındaki Sağlık Bakanlığı Müfettiş raporu istenmeden beni sanık yaptılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı YİK ÜYESİ Arınç, Sağlık Bakanı, İçişleri Bakanı ve Manisa Valisini tanık olarak göstereceğim. Çünkü iki şahısla ilgili iddiaları ve  tüm olayların belgelerini kendileriyle paylaşmıştım. İki ismin görev yaptığı Devlet Hastanesindeki bazı görevliler için Kripto Fetöcü iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Ömrü hortumcularla ve Fetöcülerle mücadeleyle geçmiş beni 72 yaşında memleketimde Sanık yapanlar vicdanen rahat mıdırlar? Ayrıca malumlarınız olduğu üzere; Eski Yargıtay Başkanı Mehmet Uygun, yargı mensuplarının "vicdanı ile cüzdanı arasında kaldığını" söylemişti. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit geçmişte yargıya güvenin yüzde 70 olduğunu şimdi ise yüzde 30'lara düştüğünü söyledi. Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Selçuk: Artık yargıya güven kalmadı, sokaktaki dedikodulara göre karar verilemez! "Çok hastalıklı bir dönemden geçiyoruz; susanlar var" dedi. Yargıya FETÖ hakimdi. Hâlâ  Aytunç Erkin'e göre, Yargı’da halen 2 bin 221 hakim ve savcı ya FETÖ’cü ya da FETÖ destekçisi!.. Bazı yargı mensupları da RTE/AK/Siyasetle ilintilidir. Bu şartlarda 31 Ocak 2020'de Sanık olarak yargılanacak Tevfik Diker, adil yargılama bekleyebilir mi? Adalet mülkün temeli değildir.  Adalet varsa ilgili savcılar hakkında işlem talep ediyorum." dedi.
DİKER'İN ORTAYA KOYDUĞU TÜM İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI
Alaşehir Devlet Hastanesinde ortaya çıkan seks ve yolsuzluk iddialarını devletin ilgili kurum ve en üst düzey yetkilileriyle, sosyal medya üzerinden de kamuoyuyla paylaşan Diker, devletin kurumlarını da harekete geçirdi. Açılan soruşturmalar sonucunda Diker'in ortaya koyduğu tüm iddia ve belgelerin de doğru olduğu ortaya çıktı. 
Alaşehir Devlet Hastanesindeki iddiaların merkezinde yer alan ilkokul mezunu personel şefi A.Ü.'nün hastanede siyasi bir hakimiyet kurduğu, Alaşehir ilçesinde de her platformda bu gücünü kullandığı da ortaya çıktı.
KAÇAK YAPTIĞI EVLERLE İLGİLİ YIKIM KARARI ÇIKTI
Alaşehir ile ilgili iddiaların sürdüğü 8 aylık süreçte bir çok adli olaya da ismi karışan A.Ü.'nün yine bu süreçte bir akrabası ve annesini de darp ettiği, olayın ortaya çıkmasının ardından yine hakkında ihbarlar da gelmeye devam etmişti. Bir yakınının ihbarıyla yürürlükte bulunan imar barışı kanunundan yararlanmak için yaptığı evlerin kaçak olduğu, ilgili kanunun içinde yer alan tarihleri kapsamadığı da ortaya çıkan yapılarla ilgili Bakanlığın hükümleri gereği işlemler başlatıldı. Alaşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalarda bu tür binalar tespit edildi ve resmi süreç sona erdi. Bu kaçak yapıların içinde Alaşehir'in olay adamı A.Ü.'nün eşi adına yaptığı kaçak evlerin olduğu da ortaya çıktı. Resmi sürecin başlatıldığı bu kaçak yapıların tahliyesi ve yıkımı ile ilgili tebligat gerçekleşti ve kanunen tanınan süre de geçtiğimiz gün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Bundan sonraki güreç Alaşehir Belediyesinin yapacağı yıkım kararını uygulamak olacak.
Diker'in A.Ü. ve A.A. ile ilgili mahkeme sürecinde Ankara'da ifade vermesi mümkün iken, duruşmanın yapılacağı 31 Ocak 2020 günü Alaşehir adliyesinde olacağını açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden Diker'e destek çığ gibi büyürken, Diker sevenlerini ve destekleyenleri duruşma günü Alaşehir'de hep birlikte olmaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER