Demirci'de Çalan Siren Sesleri Halkı Heyecanlandırdı

Manisa'nın Demirci ilçesinde bir evde çıkan baca yangını ilçe halkını heyecanlandırdı.

Demirci'de Çalan Siren Sesleri Halkı Heyecanlandırdı

Olay bu akşam saat 19.50 sularında ilçenin Pazar Mahallesi  Söylemiş Sokakta bulunan tek katlı bir evde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre ısınmak için yakılan sobanın girdiği baca tutuştu, bacadan alevlerin yükselmesi nedeniyle yangın Demirci İtfaiyesine ihbar edildi.
İhbarı alan Demirci İtfaiye ekibi gelen ihbarın yangına hassas bir bölgede olması, sokakların dar olması sebebiyle küçük arazözü tercih etti. Akşamın ilk dakikalarında çalan siren sesi ve kurtarıcı itfaiye arazözünün süratle hareket etmesi vatandaşlar arasında ilk etapta bir trafik kazası mı var sorusunu akla getirdi.


Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri tek katlı evin bacasında çıkan yangını eve zarar vermeden kısa sürede söndürdü.Yapılan ilk tespitlerde küçük çaplı maddi zararın meydana geldiği Pazar Mahallesi, Söylemiş Sokak'ta bacası tutuşan evde İmdat Kanyılmaz isimli şahsın ailesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.
Kış mevsimi ve ısınma sezonu öncesinde baca temizliğinin önemi, bu akşam yaşanan heyecanlı dakikalardan sonra ilgililerce vatandaşlara yeniden hatırlatıldı.


Vatandaşların bacalarını ısınma sezonu öncesinde temizlettirmeleri gerektiğinin, ihmal edilmesi halinde bu akşam yaşanan kötü örnek gibi baca tutuşması ve yangınların çıkma riskinin daha fazla olduğunun altını çizdiler.


Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABER-Mustafa Temiz - Manisa Son Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER