4 katlı ayakkabı fabrikası çöktü 14 kayıp aranıyor

Çin'de bölgenin en büyük ayakkabı fabrikalarından olan binası çöktü. 4 katlı binadan şu ana kadar 37 kişi kurtarılmasına rağmen kurtarma ekipleri halen kayıp 14 işçiye ulaşmaya çalışıyor.

4 katlı ayakkabı fabrikası çöktü 14 kayıp aranıyor
Çin Zhejiang bölgesi Wenling şehrindeki bulunan bir ayakkabı fabrikası henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü.4 Katlı olduğu öğrenilen fabrikanın içinde 51 işçinin çalıştığı belirlenirken enkaz kaldırma ve enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda sağlık görevlisi ile kurtarma ekiplerinin sevk edildiği açıklanırken aynı açıklamada şu ana kadar enkaz altından 37 kişinin kurtarıldığı da belirtildi.

Kayıp olarak şu ana kadar 14 kişinin bulunduğu kayıp olanların akibetinin bilinemediği kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü açıklanıyor.Geçtiğimiz Ocak ayında yine aynı kentte yine bir ayakkabı fabrikası çökmüş ve 14 işçi hayatını kaybetmişti.

Fabrikanın çöküş sebebide araştırılırken,fabrikanın üst katında bulunan havuz inşaatının binanın çökmesine sebep olabilecek en büyük ihtimal olduğunun da altı çiziliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER