Avukatların sesi kesilirse yurttaşların nefesi kesilir!

Manisa Barosu, Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklere ve geçen hafta Ankara’ya yürüyüşleri engellenen avukatlara yönelik tutumdan dolayı basın açıklaması bulundu.

Manisa Son Haber
Avukatların sesi kesilirse yurttaşların nefesi kesilir!

Manolya Meydanı’nda basın açıklaması için toplanan avukatlar cübbeleri ile katıldı. Manisa’dan Ankara’ya yürüyen Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, “Avukatların sesi kesilirse yurttaşların nefesi kesilir" dedi. 

Çoklu baro sisteminin yargı camiasına zarar vereceğini söyleyen Arslan, bir devletin demokratik niteliğinin göstergesinin hukuk devleti ve evrensel hukuk ilkelerinin tüm kurumları ile işler halde olmasından geçtiğini belrtti.

Herkes için adalet, adalet için avukat!

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, “Avukatların sesi kesilirse yurttaşların nefesi kesilir.Herkes için adalet, adalet için avukat! Hukuk ancak güçlü, bağımsız, tarafsız bir yargı olmalı" diye ifade etti.

Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine Anayasanın 135.Maddesine aykırılık teşkil ettiğini kaydeden Arslan, "bu tasarı Cumhuriyetimizin köklü kuruluşlarından biri olan baroların da  demokratik yapısını bozacak. Baroları işlevsizleştirecektir. Herkes için adalet, adalet için avukat! Diyerek yargı bağımsızlığını ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz" dedi. 

Haber : Hasret Dilek Delier - MANİSA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER