Manisa Şehir Hastanesinde Enfeksiyon Skandalı!

9 Ay önce 1.6 milyar TL tamamlanarak Manisalıların hizmetine giren Şehir Hastanesinde doktorlar, personeller ve hastaları da içerisine alan enfeksiyon virüsü tehlikesi ile karşı karşıya. ‘Enfeksiyon virüsü’ bazı doktor ve personelin hastane idaresine üst solunum yolları enfeksiyonu, kısa süreli ağrılar, ateş yükselmesi, karın ağrısı, ishal, mide bulantısı şikayetleri üzerine ortaya çıktı.

Manisa Şehir Hastanesinde Enfeksiyon Skandalı!

Ahmet Ünsal'ın haberine göre ;

BAŞHEKİM PERSONELİNİ ACİL KODUYLA UYARDI 

Hastanenin havalandırma sistemleri aracılığı ile Hemodiyaliz Merkezi başta olmak üzere hastanenin diğer bölümlerine kadar yayılan enfeksiyon virüsü ile ilgili olarak hastane Başhekimi Serkan Saka imzalı 4 Eylül tarihli ‘Acil ve İvedilikli’ yazısında;

Manisa Şehir Hastanesi Tüm Kamu Personeline Duyuru;

“ Hastanemizde çalışmakta olan tüm personelimizin, Üst solunum yolları enfeksiyonu, kısa süreli ağrılar, Ateş yükselmesi, Karın ağrısı, İshal, Mide bulantısı, Bilinç kaybı ve unutkanlık şikayetleri ile yakınır durumda olan tüm personelimizin ivedilikle Manisa Şehir Hastanesi İşyeri Hekimliğine başvurmaları gerekmektedir.” denildi.

HASTANE BAŞHEKİMİ DURUMU SAĞLIK MÜDÜRÜNE BİLDİRDİ

Hastane Başhekimi Saka, hastane içeresine yayılan Enfeksiyon virüsü ile ilgili bilgilendirmeyi Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemeniciler’e yaptı. Havalandırma sistemi yoluyla hastane içine yayılan enfeksiyon enfeksiyonun nasıl bertaraf edileceği merak konusu. Bu arada Enfeksiyon virüsünün ilk yayıldığı Hemodiyaliz servisine hasta girişi durdurulduğu öte yanda da halen tedavi gören hastalar üzerinde Enfeksiyon virüsünün ortaya çıkacağı etkileri takibe alındığı belirtildi.

GEÇMİŞTE ENFEKSİYON VİRÜSÜNDEN BEBEK ÖLÜMLERİ YAŞANMIŞTI  

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda benzer Enfeksiyon virüsün Doğumevi hastanesi ile Morris Şinasi Çocuk Hastanesindeki bebekler üzerinde büyük faciaya yol açmış ve bebek ölümleri meydana gelmişti.

EGE ÜNİVERSİTESİ GENEL CERRAHİSİ ENFEKSİYON VİRÜSÜNDE HAYATINI YİTİRMİŞTİ

Ayrıca 20 Haziran 2014 yılında Ege üniversitesi beyin Cerrahisi Öğretim üyesi Yusuf Erşahin klima ve havalandırma sisteminden üreyen bir mikrop yüzünden hayatını kaybetmişti.

HAVALANDIRMA FİLİTRELERİ DEĞİŞİMİ YAPILMADI MI?

Şehir Hastanesinde görev yapan doktorlar ve personeller hasta ve hasta yakınlarını da büyük ölçüde tehdit eden Enfeksiyon virüsünün Merkezi havalandırma sisteminin belli periyodlarda hepa filitrelerinin değiştirilmesinin şart olduğunu ancak bunun göz ardı edilmesi üzerine enfeksiyon virüsün hastane ortamına yayılmasında etken olduğunu dile getirdiler.

Havalandırma sistemlerinde filitrelerin sıkla değişimi ağır bir maliyet yükünü beraberinden getirirken Gerek Sağlık İl Müdürlüğü gerekse Manisa Şehir Hastanesi yetkilileri olayın hastane enfeksiyon virüsünü bertaraf etmek için kolları sıvadığı belirtildi.

 Olayın Manisalılar tarafından duyulmaması için tüm bilgilendirilmeler hastane içindeki iç yazışmalarla sürdürüldüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER