Manisa Şehir Hastanesinde doğan bebekler enfeksiyon riski ile ilçe hastanesine sevk ediliyor iddiası

Manisa Şehir Hastanesinde 4 gündür yeni doğan bebeklerin başka ilçe hastanesine sevk edildiği iddia edildi.

Manisa Şehir Hastanesinde doğan bebekler enfeksiyon riski ile ilçe hastanesine sevk ediliyor iddiası

Manisa'da Denge Gazetesinde  Özlem Şahin imzasıyla yayınlanan habere göre, 4 gündür yeni doğan bebekler ailelere çelişkili ifadelerle açıklama yapılarak bir ilçe hastanesine sevk ediliyorlar. Hastanede doğan bebeğinin ilçe hastanesine sevk edilmesinin sebebi olarak hijyen eksikliği nedeniyle bebeklerin enfeksiyon kaptığını iddia eden baba  hastaneyi şikayet edeceğini de söyledi.
Manisa'da Denge Gazetesinde yayınlanan haber aynen şöyle ; 
Yap-İşlet-Devret modeliyle kısa bir süre önce kurulan Manisa Şehir Hastanesi enfeksiyon iddiası ile gündeme geldi.  15 Ekim tarihinde Manisa Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen oğlunun 17 Ekim’de enfeksiyon gerekçesiyle Akhisar’a sevk edildiğini ve yoğun bakımda yattığını belirten baba İbrahim Gümüş,  kendileri gibi yaklaşık 20 ailenin aynı anda ve aynı gerekçeyle Manisa’da başka hastanelere sevk edildiğini iddia etti. Aynı anda yaklaşık 20 çocuğunda anneden kaynaklı enfeksiyon kapmasının imkansız olduğunu ifade eden baba Gümüş, hastanedeki anti hijyen nedeniyle böyle bir sağlık sorununun yaşandığını iddia etti.

“TEK BEZLE TUVALET DAİR TELEVİZYONLARDA TEMİZLENİYOR”

Doktorlara enfeksiyon nedenini sorduklarında anneden kaynaklı olduğu şeklinde bir cevap aldıklarını belirten baba Gümüş, “Dün akşam görevli doktora sorduğumda “ben bilmem” dedi. “Ben bilmem” diyen kişi de tek bir eldivenle her bebeğin ağzına parmak sokan bir doktor. Hepsinden şikayetçi olacağım.  Hastanede hijyen anlamında genel bir sıkıntı var.  Tek bezle tuvalet dair televizyonlarda temizleniyor.  Başka insanlarında bizimle aynı sıkıntıyı yaşamalarını istemiyorum.  Çocuğum yeni doğdu. Şuanda Akhisar Hastanesi’nde yoğun bakımda yatıyor. Göbek ve kanında enfeksiyon.  Bu hastalığın göbek bağının kurumasıyla ilgili olabileceğini söylediler.  Bizi Akhisar Devlet Hastanesi’ne gönderdiler. Bizim gibi aynı sıkıntıdan birkaç ailede buraya yönlendirildi. Diğerleri ise Manisa’da diğer hastanelere sevk edildi.  Anneden kaynaklı enfeksiyon diyorlar. Hadi bir kişi iki kişi kaptı herkes aynı anda mı kaptı.” dedi.

“ŞU ANDA BÜTÜN MANİSA TEHLİKE ALTINDA”  

İbrahim Gümüş’ün oğlu ile kendi kızının aynı anda Akhisar’a sevk edildiklerini ifade eden Serhat Osman Boğa, ise şu ifadeleri kullandı: “Kızım Perşembe günü akşamı enfeksiyon sebebiyle Akhisar’a sev edildi.  Neden kaynaklandığını net bir şekilde söylemiyorlar. Enfeksiyonun doğum sırasında veya doğum sonrasında ziyaretçilerden kaynaklanabileceğini söylediler. Ama bizim öyle çok ziyaretçimiz olmadı. Açıkçası biz buna inanmadık. Çünkü üst üste bu kadar çocuk aynı şekilde enfeksiyon olamaz. Burası Manisa’nın hastanesi. Şu anda bütün Manisa tehlike altında gibi görünüyor. Sorumluların gerekli adımları atması gerektiğini düşünüyoruz.”  
 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER