Salihli'de sanat rüzgarı esiyor bu konser kaçmaz

Manisa’nın Salihli ilçesinde son günlerde Türk Sanat Müziği konserleri dinleyenleri mest etmeye devam ediyor. Salihli Belediyesinin sanata verdiği önem çerçevesinde ilçede Türk Sanat Müziği ve Türk Halk müziği koroları kış döneminde yaptıkları konser hazırlıklarının artık sonuna geldi ve konserlerde ardı arkasına verilmeye başlandı.

Salihli'de sanat rüzgarı esiyor bu konser kaçmaz
 Manisa’nın Salihli ilçesinde son günlerde Türk Sanat Müziği konserleri dinleyenleri mest etmeye devam ediyor.

Salihli Belediyesinin sanata verdiği önem çerçevesinde ilçede Türk Sanat Müziği ve Türk Halk müziği koroları kış döneminde yaptıkları konser hazırlıklarının artık sonuna geldi ve konserlerde ardı arkasına verilmeye başlandı.

Hoş Seda Türk Sanat Müziği korosu da Salihli ilçesinde faaliyet gösteren bir ekip. Şef Ahmet Faruk Çıbıkoğlu yönetiminde hazırlıklarını bitiren koro son provalarla 18 Ocak 2018 günü saat 20.00’da Salihli Zafer Keskiner Tiyatro Salonunda vereceği konsere hazırlanıyor.

TRT’de eğitimini sürdürdüğünü öğrendiğimiz koronun Şefi Ahmet Faruk Çıbıkoğlu aynı zamanda usta bir ud sanatçısı.

Konserle ilgili hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdüren Salihli Hoş Seda Türk Sanat Müziği Korosunun repertuarındaki birbirinden güzel eserlere, Devlet Korosundan Keman Mehmet Saim Karadağ, Kanun Yılmaz İzmirli, Gitar Mehmet Tuna Uyar, Ud Mehmet Uysal, Basgitar Taner Çakar ve ritm sazda ise Tarık Şekerli eşlik edecek.

Provalardaki izlenimlerimize göre koro konsere Kürdîlihicazkâr Faslı ile başlayacak. TRT repertuarına girmiş ve yeni bestelerle harmanlanmış ikinci bölümde ise birbirinden güzel ve son günlerde sanatseverlerin gönül tellerini titreten nağme ve makamlardan oluşmuş şarkıların 9 tanesi korodan 14 eser ise solo olarak sunulacak.


Genç bir müzik insanı olan koronun şefi Ahmet Faruk Çıbıkoğlu verilecek konser için korodaki arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çalışma takvimi yürüttüklerini, eserleri seçerken ve repertuarı oluştururken dinleyenlerin ruhunu okşayacak güzel eserleri seçmek için çok itinalı davrandıklarını belirtiyor.

Cahit Karaman’ın sunacağı ve şef Ahmet Faruk Çıbıkoğlu’nun yöneteceği konser için Öğretmen Evi Lokal İşletme sahibi Sami Başkal, Öz-Dilek İbrahim Sevim ve Salihli Belediyesi destekleyici olarak katkı sağladılar.

Hoş Seda Türk Sanat Müziği Korosunun konseri için Salihli ve çevre ilçelerdeki musikişinas ve sanatseverlere bu konser kaçmaz diyoruz.

HABER-Mustafa Temiz-Salihli Haberleri

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 03:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER