Saruhanlı Manisa'nın Üçüncü Merkez İlçesi Olmalı

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, tarımsal, ekonomik ve ticari anlamda Saruhanlı'yı kalkındırmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "Bizler Saruhanlı'nın Manisa'da üçüncü merkez ilçe olmasını istiyoruz. Saruhanlı'nın Manisa ile entegre olmasını istiyoruz" dedi.

Saruhanlı Manisa'nın Üçüncü Merkez İlçesi Olmalı

Başkan Bilgin, Manisa'da Ticaret Borsası ile Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği tarafından düzenlenen "Manisa'nın Geleceğinde Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Coğrafi İşaret Tescili ile Güçlendirilmesi Çalıştayı"na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, ilçedeki üzüm üretimi hakkında bilgiler veren Bilgin, Saruhanlı'nın, Türkiye'deki kuru üzüm bağlarının yüzde 10'luk dilimine sahip olduğunu, Saruhanlı'nın Dünya kuru üzüm üretiminin yüzde 6'sını, Türkiye'nin ise yüzde 15'ini karşıladığını kaydetti.

Bu bağlamda yerel yönetimlerin görevinin sadece yol, kaldırım yapmak ve çöp toplamak olmaması gerektiğini ifade eden Bilgini şöyle dedi;

"Ben bugün burada bir çok Belediye Başkanını görmek isterdim. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanımızı görmek isterdim. Bizler çiftçinin ve üreticinin lokomotifi olmalıyız. Saruhanlı Belediyesi olarak 4 ay gibi kısa bir sürede tüm ova yollarını ıslah ettik. Üzüm üreticilerimiz arazilerine rahat bir şekilde ulaşım sağlasın diye 40 kilometre sathi kaplama yaptık. Bu bakımdan bizler çiftçimizin ve üreticimizin yanında olacağımıza dair verdiğimiz sözleri tutuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Saruhanlı'ya yatırım istiyoruz.  Neden; otobana çok yakın, demiryolu var, ulaşım ağı var, limanlara çok yakın konumdadır. Biz Saruhanlı'nın Manisa'da üçüncü merkez ilçe olmasını istiyoruz. Saruhanlı'nın Manisa ile entegre olmasını istiyoruz."

Destek Vermeye Hazırız

Saruhanlı'nın Develi mahallesinde gıda ve tarım aletleri üzerine sanayi sitesi kurulmasına yönelik çalışmaları da yakından takip ettiklerini dile getiren Bilgin, "Saruhanlı Belediyesi olarak biz bu yatırıma her türlü desteği vermeye hazırız. Bölgedeki yolun açılması, ulaşımın sağlanması ve ekipman anlamında desteğe hazırız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER