Serdar Yaralı, Muharrem Ekici ve Sefer Özlü'nün İsimleri Ölümsüzleşti

Saruhanlı Belediye Meclisi toplantısında Başkan Zeki Bilgin Meclise Sundu. İlçedeki Kültür Merkezine Saruhanlı Eski Belediye Başkanı Serdar Yaralı'nın, Cengiz Topel caddesine CHP Eski İlçe Başkanlarından Merhum Sefer Özlü'nün, Yahya Gür parkına CHP Eski İlçe Başkanlarından Merhum Dr. Muharrem Ekici'nin isimleri verildi.

Serdar Yaralı, Muharrem Ekici ve Sefer Özlü'nün İsimleri Ölümsüzleşti

Saruhanlı Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in Başkanlığında Belediyeye ait Üzüm Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda, 1994 - 2004 yılları arasında Saruhanlı Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Serdar Yaralı'nın adının, Belediye Kültür Merkezine verilmesi konusu ele alındı.

Başkan Bilgin, söz konusu maddeyi oylamaya sunmadan önce yaptığı konuşmada, Serdar Yaralı'nın 10 yıllık görev süresinde Saruhanlı'da büyük hizmetlere imza attığını ifade ederek şöyle dedi;

"Serdar Yaralı, Kültür Merkezini Saruhanlı Belediyesine ve Saruhanlı'nın hizmetine sunan bir büyüğümüzdür. Bu anlamda Başkanımızın adını, Kültür Merkezine vermeye karar verdik."

Başkan Bilgin'in konuşmasının ardından oylamaya sunulan madde, oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra, Saruhan mahallesindeki Cengiz Topel caddesinin adının "Sefer Özlü Caddesi", Yahya Gür parkının adının ise "Dr. Muharrem Ekici Parkı" olarak değiştirilmesi teklifi masaya yatırıldı.

Başkan Bilgin, bu konu üzerine yaptığı açıklamada "İlçemizde Cengiz Topel adında bir mahallemiz var. Böyle bir isim varken, Cengiz Topel adında bir cadde isminin olması doğru değil. Allah rahmet eylesin Sefer Özlü, Saruhanlı'ya büyük hizmetleri geçmiş ve bu uğurda katledilmiş bir vatandaşımızdır. Bu nedenle adının yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer yandan Yahya Gür ise ilçemizde geçmiş yıllarda Kaymakamlık yapmış bir isim ancak bunun dışında Saruhanlı ile bir bağı olmamış. Bu nedenle mekanı cennet olsun, değerli kardeşim Dr. Muharrem Ekici'nin ismini Yahya Gür parkına vermek istedik." diye konuştu.

Söz konusu isim değişikliği talebini içeren madde, Ak Parti ve MHP'li bazı meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP ve İyi Parti grubunun oyları ile oy çokluğuyla İmar Komisyonuna havale edildi.

Saruhanlı Belediye logosunun değiştirilmesine yönelik teklifin de oy birliğiyle kabul edildiği toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.


MUHARREM EKİCİ

CHP Saruhanlı Eski İlçe Başkanlarından Diş Hekimi Muharrem Ekici, 2 Ocak 2015 yılında bir arkadaşının cenaze töreni için gittiği mezarlıkta kalp krizi geçirerek 45 yaşında vefat etmişti.

SEFER ÖZLÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı Kurucu İlçe Başkanı Sefer Özlü, 16 Mart 1969 yılında evinin bahçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı Manisa Devlet Hastanesi'nde 47 yaşında hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER