Sosyal Denge Ücretlerine Yüzde 50 Zam Uygulandı

Saruhanlı Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel - Sen) arasında 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre Belediyedeki memur ve sözleşmeli memurların mevcut sosyal denge ücretlerine yüzde 50 zam uygulandı.

Sosyal Denge Ücretlerine Yüzde 50 Zam Uygulandı

Belediye Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Tüm Yerel - Sen Genel Başkanı Dr. Hakan Kıran, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balıkçı, Yazı İşleri Müdür Vekili Saadet Tunç ve Fen İşleri Müdür Vekili Alican Akar katıldı.

Daha önce yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakat metinleri taraflar arasında karşılıklı olarak imzalandı. 1 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma kapsamında belediyede görevli memur ve sözleşmeli memurların sosyal denge ücretlerine 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 zam yapıldı.

Memurun Yüzü Başkan Bilgin'le Güldü

Başkan Bilgin, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, memurun yüzünü güldürecek ve bir düzenlemeye imza attıklarını ifade ederek, "Bizler memurun, işçinin, emekçinin hakkını elbette vereceğiz. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Bugüne kadar nasıl ki memurlarımızı ve işçilerimizin haklarını kollayıp savunduysak bundan sonra da aynı hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Tüm Yerel - Sen Genel Başkanı Kıran ise memurlara verdiği desteğinden dolayı Başkan Bilgin'e teşekkür ederek, "Manisa bölgesinde orantısal açıdan en iyi sözleşmeyi Saruhanlı Belediyesi ile yaptık. Belediye Başkanımız Zeki Bilgin personeline bir kez daha sahip çıktı. Memurlarımız adına kendisine teşekkür ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER