MASKİ’den Su Tasarrufu Çağrısı

Yılda 68 milyon metreküpün üzerinde suyun hanelere ulaştırıldığı Manisa’da, MASKİ Genel Müdürlüğü, hızla artan kuraklık tehdidine karşı tedbiri elden bırakmayıp vatandaşlara "Tasarruf Çağrısı" yaptı.

MASKİ’den Su Tasarrufu Çağrısı

Ekolojik dengenin giderek bozulduğu dünyamızda su kaynakları hızla tükenmeye ve kirlenmeye başlarken, içme suyu ihtiyacının sondajlarla karşılandığı Manisa’da özellikle yaz aylarında su seviyesinde ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı ile ilgili Manisa’da da "Suyun Tasarruflu Kullanılması Konusunda" vatandaşlara çağrıda bulundu. Suyun boşa akıtılamayacak kadar önemli bir kaynak olduğu belirtilerek, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Manisa bırakmak adına vatandaşların bilinçli bir şekilde suyu tüketmeleri gerektiği vurgulandı.

“Manisalıların, bu konuda üzerlerine düşeni yapacağına inanıyorum"

Manisa’ya yılda 68 milyon metreküpün üzerinde içme suyu temin ettiklerini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, "Vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamaması için kurulduğumuz günden bu yana 17 ilçemizde büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak suyu akılcı kullanmazsak, ileride yaşanacak muhtemel su kıtlığını daha da yakın bir tarihe çekeriz.

Günlük hayatta alınabilecek çok basit tedbirlerle tasarruf sağlamak mümkün. Bu kapsamda, anaokulu ve ilkokul çağındaki öğrencilerimize su tasarrufunu öğrenmeleri için eğitimler veriyoruz. İçme suyu hatlarını ve depolarını da yenileyerek su kayıp kaçaklarının önüne geçiyoruz. Ülke çapında bilinçli su tüketimi düşüncesini yayarak, bu olumsuz tabloyu değiştirebiliriz. Manisalıların, bu konuda üzerlerine düşeni yapacağına inanıyorum" dedi. Genel Müdür Başaran, küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinden dolayı su kaynaklarının da etkilendiğini belirterek, su kayıplarının azaltılması ve havzanın korunması yönünde önemli aşamalar kaydettiklerini de söyledi. Başaran, "Suyumuzu korumak bizim en büyük görevimiz. Yatırımlarımızı bu bilinçle hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER