Gelinen Nokta Gurur Verici

MASKİ Genel Müdürlüğü, 2014 yılında kurulduğunda 6 buçuk milyon TL yatırım gerçekleştirebilirken 2018 yılında bu rakam 324 milyon TL’ye çıktı. Başkan Ergün, MASKİ’nin disiplinli bütçe yönetimi ve kaynaklarını doğru kullanması sayesinde yatırım harcamalarında gelinen noktanın gurur verici olduğunu söyledi.

Gelinen Nokta Gurur Verici

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana il genelindeki yatırım bütçesini ciddi oranda artırdı. 2014 yılında Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ile kurulan MASKİ, o yıl yatırıma 6 buçuk milyon TL harcayabildi. 17 ilçede yapılanmanın kısa bir sürede tamamlanmasının ardından yatırımlara hız verildi. 2018 yılı içerisinde ise yatırıma 324 milyon TL kaynak aktarıldı. Yatırım bütçesinin gerçekleşme oranını da yüzde 101,74 olarak açıklayan MASKİ, daha yaşanılabilir bir kent için içme suyundan kanalizasyon altyapısına, atıksu arıtmadan içme suyu arıtma tesislerine, dere temizlik çalışmalarından üstyapı işlerine kadar birçok projeye hayat verdi.

Yatırımlar, doğru planlama ve disiplinli bütçe yönetimi ile hayata geçti

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ’nin yapılanma sürecine de değinerek yaptığı açıklamasında, “MASKİ Genel Müdürlüğünün sıfırdan kurulması, bina ve ekipman eksikliklerinin giderilmesi, sahada çalışacak ekiplerin atamalarının yapılması ve yeni araç filolarının oluşturulması gibi çok geniş yelpazedeki çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamladık. Altyapısı eski, kanalizasyonu bulunmayan ve içme suyu depolarının içler acısı olduğu köylerimizin, mahallelerimizin olduğunu üzülerek gördük. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, hemşerilerimiz temiz su içsin ve bulaşıcı hastalıklar olmasın istedik. Ve bildiğiniz üzere 17 ilçemizde ayrım gözetmeden yüzlerce projeyi  hayata geçirdik. Peki bunları nasıl yaptık? Doğru planlama ve bütçeyi disiplinli bir şekilde yönetmekle. 2018 yılında 324 milyon TL yatırım yaptığımız ilimizde bugüne kadar sadece MASKİ kanadında yatırım harcamalarına 858 milyon TL’lik kaynak ayırdık. Gelinen nokta gurur verici. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece vatandaşlarımızın teveccühleri ile geldiğimiz bu makamlarda hemşerilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER