Haluk Şenyurt ilçe Başkanlığına getirildi

İYİ Parti Genel Merkezi yerel seçimler sonrasında teşkilatları yenileme kararı alarak, değişim sürecine başladı. Birçok il ve ilçe teşkilatları yeni isimlere teslim edilirken, bazı teşkilatlarda da bir önceki seçimde halkta teveccüh bulmuş isimlerle yola devam edileceği görülüyor. Manisa İl ve ilçelerinde de bu değişimi sağlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın imzasıyla yeni başkanları belirledi.

Haluk Şenyurt ilçe Başkanlığına getirildi
selcuk

Demirci ilçesinde de son yapılan yerel seçimlerde Demirci Belediye Başkan Adayı olarak mücadele veren, kısa sürede büyük bir başarı yakalayarak ilçe de halkın sevgisini de kazanan Haluk Şenyurt Demirci İlçe Başkanlığına getirildi. Kurucu ilçe Başkanı olarak yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayı olabilmek için görevinden istifa eden Şenyurt, kongrede seçilerek geldiği ve istifa ettiği ilçe başkanlığı görevine yeniden layık görüldü.

Yönetim kurulu oluşturma çalışmalarına çok kısa süre içinde başlayacağı öğrenilen Şenyurt, İYİ Parti Demirci İlçe Başkanlığına görevlendirilmesinin ardından sadece Manisa Son Haber’e konuştu.

“İYİ Parti olarak Türkiye genelinde siyasetin ve demokrasinin gelişmesinde yeni bir çıkış noktası olduk” diyen Şenyurt sözlerine şöyle devam etti.

“12 Haziran Çarşamba günü itibarıyla yeniden İYİ Parti Demirci İlçe Başkanlığına atanmış bulunmaktayım.

 Demirci de İYİ Parti’nin kurucu başkanı olmaktan gurur duyduğum bu makama yeniden layık görülmüş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Hem Demirci Belediye Başkanı adaylığım döneminde, hem de ilçe başkanlığı dönemimde, benimle birlikte İYİ Parti’nin halkımızla buluşmasını sağlamak için, köylerimizde, günlerce süren o yoğun süreçte çaba gösteren, bana yol arkadaşlığı yapan, zamanını harcamış, ailesinden ve hayatından fedakârlık ederek benimle birlikte gece yarılarına kadar mesai harcamış olan bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve belediye meclisi üyesi aday ve belediye meclis üyelerime bu vesile ile bir kez daha sonsuz teşekkür ediyorum Ayrıca Belediye Başkan adayı olduğum süreçte İYİ Parti bayrağını taşıyan, gülen yüzü ve çalışkanlığıyla kendisiyle çalışmaktan büyük onur ve gurur duyduğum ilçe başkanımız Yılmaz Ercan’a da en derin şükran ve sevgilerimi sunuyorum.

Şunu söylemekte fayda var.

İYİ Parti ümitlerin tükendiği bir anda demokrasimize yeni bir nefes getirmiştir. Türkiye'de yeni bir siyasi bakış açısıyla milletin umudu olmuştur.

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalmayı şiar edinmiş ve onun kurduğu Cumhuriyet ilkeleri ve demokrasiye sahip çıkmayı kendisine hedef koymuş olan İYİ Parti, büyük işler başarmak üzere yola çıkmıştır.

 Değerli hemşehrilerime şunu söylemek isterim.

Haluk Şenyurt bugüne kadar yapmış olduğu mücadelenin tamamında Demirci ve Demirci halkı için çabaladı

Şundan emin olmanızı istiyorum.

Bu çabamız da ve gayretimiz de en ufak bir azalma olmadığı gibi, Demirci'ye verilen sözlerin ve vaatlerin yerine getirilmesini noktasında da bu sözleri verenlerin takipçisi olacağız.

Her zaman Demirci ve Demircilinin hakkını gözeteceğimi, ilçe başkanı olarak görevimin başında olduğum her saniyede hiç unutmayacağımı ve çalışacağıma söz veriyorum.

İYİ Parti olarak seçimlerde halkımızın bize verdiği destek ve güvene de bu açıklamamla bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Bizler siyasi söylevlerimizle sahaya inmeseydik, İYİ Parti bayrağını elimize almasaydık, lütfen düşünün, Türkiye siyasetinde bugüne kadar anti demokratik ve hukuksuzluk mevsiminin içinde bu tünelin delinebileceğini ve ışığın görülebileceğini kim söyleyebilirdi.

Bugün yerel seçimler sonrasında değişimin sağlandığı Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerinde ters giden bütün işlerin yeniden demokrasinin rayına oturduğunu görebilecek miydik?

Eğer bugün başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, muhalefetin de halka doğru şeyleri söyleyebildiği, yanlışları red ettiği, umutsuzluğun üstündeki kara bulutları dağıttığının göstergesi olan kazanılmış belediyelerin AKP’den alınması ve Türkiye’de bugüne kadar insanları ayrıştıran, kutuplaştıran o kirli dilin, sevgi diline dönmesi ve bu kirli dili halkın verdiği oylarla tepkisini göstererek, sevgi dilini kazandırdığını görebiliyoruz.

İYİ Parti’nin demokrasinin içinde yer alan demokrat ve ilkeli duruşu sayesinde, değişimin bundan sonraki süreçlerde de süreceğini, sizlere bugünden müjdelemek isterim.

Bizlere sahip çıkınız. Kısa sürede Türkiye siyasetinin sınıf atladığı, değişimin ve demokratik hukuk devleti özleminin son bulacağı günler yakındır.

Bizler “Türkiye İyi olacak” diyerek yola çıktık. Hedeflerimiz belli, amacımız belli, demokrasimizin üstündeki kara bulutları dağıtan, halkın ve hakkın yerine gelmesi için vereceğimiz mücadelemizde bizlere sahip çıkınız. Ülkemizi daha müreffeh günlere götürme ve demokrasimizi ve hukuk devletini geliştirmek için verdiğimiz çaba da lütfen hep yanı başımızda bizimle birlikte yol arkadaşı olunuz.

Yaşanılan her aşama, bizim için bir ödevdir. Daha çok çalışacağız. Bu haklı mücadelemizde enerjimiz hiç bitmeyecek, halkımızın sevgisini ve takdirini almak için daha çok çalışacağız.

Seçimlerin hemen ardından yaptığım basın açıklamamda söylediğimi yineliyorum. Genel Başkanımız Meral Akşener’in bir öğretisi “ biz daha yeni başlıyoruz”.

Tüm hemşerilerime ve Demirci halkına selam ve sevgilerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın. Allah’a emanet olun.”

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER