Hastanede Yönetim Boşluğu Döner Sermayeyi Vurdu

İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinde yönetim kaynaklı sıkıntılar nedeniyle bu ay döner sermaye gelirleri dibe vurmasına sebep oldu.

Hastanede Yönetim Boşluğu Döner Sermayeyi Vurdu

Ağustos ayı döner sermaye gelirinde ciddi düşüş olması üzerine hastane çalışanları döner sermaye gelir kaybı yaşadı. 

Hastane yönetiminde otorite boşluğu ve koordinasyonu sağlayamadığı sebebiyle ve bunun neticesinde hastanenin bazı birimlerinde hasta dosyalarının tamamlanması ve tıbbi işlemlerin kayıt altına alınmasından kaynaklı sorunlar yaşandığı belirtildi. Birçok hasta dosyalarının faturalandırma işlemi yapılamadığından döner sermayelerinde düşüş yaşandığı bildirildi. 

Ayrıca daha vahim olan hastaneye dört ay önce kurulan kemoterapi ilaç hazırlama cihazı alınmış olup bu cihazla hastaların işlemleri yapılmasına karşın faturalandırma işlemi yapılsa da SGK’ya bu cihaz işletilmediğinden SGK’nın bu cihaz için kesilen faturaları zamanında bildirim yapmadığından ödemeleri yapmadığı ortaya çıktı.  Geçmişe dönük olarak faturalar ödenmemesinden kaynaklı ise 4 aydır 2 milyona yakın bir ücret kaybı yaşandığı da iddia edildi. 

Hastane Başhekimi Doç.Dr. Enver İlhan ise döner sermaye düşüş sebebini faturalandırılamayan dosyalar olduğunu bir whatsapp grubunda kabul eden bir açıklama yaptı. 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER