CHP’li Balaban, Sakarya’da Yaşanan Olay İçin Sağduyu Çağrısı Yaptı

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı yazılı açıklamada, gündemde yaşananları değerlendirerek, Sakarya ilinde Kürtlere yönelik yaşanan olayı kınadıklarını açıkladı. “HALKIMIZIN GERÇEK GÜNDEMİ PAHALILIK VE İŞSİZLİKTİR’’ CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yazılı açıklamasında, AKP’nin 18 yıllık iktidarı döneminde Türkiye’nin ekonomik, kültürel, ekonomik, işsizlik gibi bir çok alanda dibe çöktüğünün altını çizdi.

Manisa Son Haber
CHP’li Balaban, Sakarya’da Yaşanan Olay İçin Sağduyu Çağrısı Yaptı

CHP’li Balaban açıklamasında; 
“AKP’nin 18yıldır uyguladığı sosyo-ekonomik politikaların sonucu ülkemizin geldiği durum halkımızın alım gücünün düşmesi ve işsizlik oranının artmasıdır. Halkımızın gerçek gündemi pahalılık ve işsizliktir. Tarımda uygulanan yanlış politikalar sonucu üreticilerimiz emeğinin karşılığını alamamakta olup, tarımsal üretimden vazgeçmektedirler. Çözüm tarıma, üretime yatırım yapılarak istihdam sorununun çözülmesidir.’’ İfadelerini kullandı.

 
MANİSA’DA YAŞANAN OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ
CHP’li Balaban yazılı açıklamasının ikinci kısmında Manisa’da yaşanan olayları değerlendirdi. 
CHP’li Balaban, Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde kapanan ortaokulun tekrar eğitime kazındırılması gerektiğinin altını çizerek, “Manisa özeline baktığımızda Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesindeki ortaokulun kapatılacak olması eskiden belde olup, şimdi mahalleye dönüştürülen Kayacık için her anlamda bir kayıptır. Bu yanlış karardan bir an önce dönülüp, Kayacık Ortaokulu kapatılmadan eğitime katkısı devam etmelidir.’’ ifadelerine yer verdi.  
CHP’li Balaban açıklamasında, Turgutlu İlçesi’nde Covid-19 denetimleri sırasında yaşadığı sıkıntıyı anlatmaya çalışan kahveci esnafına “Uyuşturucu satarak ta para kazanırsı’’ şeklinde açıklamada bulunan Turgutlu İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz’ı da eleştirdi. 
CHP’li Balaban, “Turgutlu’da Covid-19 önlemleri çerçevesinde yapılan denetimlerde zor durumda olduğu için kaymakama dertlerini anlatan bir kahve işletmecisi esnafın ilçenin mülki amirinden aldığı cevap çok düşündürücü ve abesle iştigaldir. Kaymakam beye düşen görev halkın sorunlarına yetkisini kullanarak çözüm bulmaktır. Yaptığı açıklama tam bir hayal kırıklığıdır. Sayın kaymakamı yaptığı açıklamayı ve verdiği örneği eleştiriyor, vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çağırıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

  
SAKARYA’DAKİ SALDIRIYI KINADI
CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasının son kısmında, Sakarya’da Kürt işçilere karşı yapılan saldırıyı kınadı. 
CHP’li Balaban yazılı açıklamasında; 
“Sakarya ilinde ekmek parası için en zor şartlarda çalışan Kürt kökenli yurttaşlarımıza yapılan insanlık dışı saldırıyı kınıyorum. Bu saldırılara karşı en güzel cevabın halkların kardeşliği olduğunu söyleyebiliriz. Güzel ülkemizde kardeşçe, bir arada yaşayarak yarınlara birlik, beraberlik çerçevesinde umutla bakmayı ilke edinen, bu ülkede yaşayan herkesin Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı temelinde eşit haklara sahip olduğu bilinciyle hareket ederek, kardeşlik felsefesiyle laik, demokratik, sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu bağımsız bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. Yaşanan bu insanlık dışı olaydan sonra halkımızı sağ duyuya davet ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak’da Sakarya’da yaşanan insanlık dışı saldırıyı kınadıklarını belirterek, çözümün kardeşçe bir arada eşit temelli bir Türkiye’de yaşamak olduğunu belirterek, halkımızı sağ duyuya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER