Davutoğlu gidecek Gül gelecek

Son günlerde AKP içinde devam eden çeşitli kulislere partinin ilk kurucu üyelerinden Dengir Mir Fırat'tan açıklamalar geldi.Partinin ilk zamanlarından beri içinde olan Fırat bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla ülke gündemine oturdu. Fırat yaptığı açıklamada Davutoğlu'nun yerine Abdullah Gül'ün getirileceğini iddia etti.

Davutoğlu  gidecek Gül gelecek
HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, konuk olduğu televizyon kanalından birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. AK Parti'de genel başkanlık değişimine gidileceğini savunan Fırat, "AK Parti genel başkanı değişecek. Yani Ahmet Davutoğlu gidecek yerine Abdullah Gül gelecek. Bunun için de düğmeye basıldı" dedi.


İşte HDP'li Fırat'ın açıklamalarından satırbaşları;


"Siyaset mühendisleri devreye girdi. Orta sahada bir parti kurulabilir diyordum. Bunun önüne geçmek için AK Parti içinde genel başkan değişikliğine gidilecek. Bu süreç içinde de 3 yıl yasağına takılan ama bir türlü siyasete doymayan benim gibi ak saçlılar yeniden siyasete dönecekler ve ondan istifade edecekler. Bunlar siyaset olmadan yaşayamayan insanlar.


"ABDULLAH GÜL ADAY GÖSTERİLECEK"


Şu anda AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlık tartışma konusu. Son olarak yapılan Çiçek - Gül görüşmeleri nazara alındığında Abdullah Gül ve 3 dönemlikler bir şekilde yeniden bünyeye alınmak isteniyor. Gül'ün yapılacak bir kongrede bu kez Sayın Cumhurbaşkanının 'Benim adayım Abdullah Gül kardeşimdir' demesi şok yaratmamalı. Bu çekişme içinde nasıl bir koalisyon oluşur izleyeceğiz.


"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAYESİNDE BARAJI GEÇTİK"


Erdoğan, seçim sonuçlarının günahını doğrudan Ahmet Davutoğlu'na kesiyor. Bu sonucun müsebbibi Sayın Cumhurbaşkanı. Ben kendisine teşekkür ettim. O yaptığı seçim mitingleri bize çok yaradı sağolsun varolsun. Barajı aşmamızda oldukça etkili oldu. Ben eski dostluğumuza binaen yardımcı olmak istedi diye değerlendiriyorum."

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER