MHP tüzüğünü muhalifler değiştirdi

Milliyetçi Hareket Partisinde muhaliflerin başlattığı tüzük değişikliği kurultayı yapılacak mı ? Yapılmayacak mı ? derken zihinlerdeki sorular bugün cevap buldu.

MHP tüzüğünü muhalifler değiştirdi
 Milliyetçi Hareket Partisinde muhaliflerin başlattığı tüzük değişikliği kurultayı yapılacak mı ? Yapılmayacak mı ? derken zihinlerdeki sorular bugün cevap buldu.



Milliyetçi Hareket Partisi’nde değişim hareketi, tüzük kurultayını zaferle sonuçlandırdı. Genel merkezin tüm engellemelerine rağmen mücadelelerini sürdüren, yargı engellerini aşan ve en önemli aşama olan tüzük kurultayını bugün Ankara Büyük Anadolu Otel’de toplayan değişimciler, tüzük kurultayının değişimi engelleyecek tüm maddelerini tek tek gündeme aldı, komisyondan gelen maddeleri de tek tek oylatarak değiştirdi. Olağanüstü kongrenin 10 Temmuz’da Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılması da gündeme alınarak, oy birliğiyle kabul edildi. Yeterli çoğunluk sağlanmaması halinde ise kurultayın 17 Temmuz’da çoğunluğa bakılmaksızın Ankara Büyük Anadolu Otel’de yapılacağı belirtildi. Müsavat Dervişoğlu, bayram öncesi bayram yaşadıklarını belirterek genel kurulu coşkuyla kapattı. Bundan sonrası için değişimin önünde hiçbir engel kalmazken, genel merkezin değişimciler üzerinde uygulayabileceği tüm disiplin soruşturmalarının da önü kesilmiş oldu. Şimdi Bahçeli’nin genel başkan adayı olup olmayacağı merak konusu.



YAPILAN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Divan başkanlığına tek liste ile Müsavat Dervişoğlu’nun seçildiği kurultayda yapılan değişikliklerle genel merkezin tedbirli disipline sevk ve ihraç kararları hükümsüz kılındı. Buna göre Kongrelerden önce ihraç amacıyla hiçbir üye partiden atılamayacak. – Öte yandan Sinan Oğan’ın adaylığını engelleyen tüzük maddesi de değiştirildi. Böylece Oğan’ın adaylığının önü açıldı. – Genel merkezin üyelikten alma ve ihraç etme yetkileriyle ilgili maddeler de değişti. – Yine sunulan önergelerde genel başkanlık seçiminin yapılacağı bir sonraki kongre için kongre heyeti yetkilendirildi. Böylece genel başkanlık seçimi için toplanacak olağanüstü kongreyi genel merkezin yönetemeyeceği kesinleşti. – Kurultay tarihinin 10 Temmuz Ankara Atatürk Spor Salonu’nda, çoğunluk sağlanamazsa ise 17 Temmuz’da Büyük Anadolu Otel’de yapılması onaylandı.- Kongre heyeti olarak Müsavat Dervişoğlu’nun başkanlığındaki isimler belirlendi. – Bugüne kadarki yapılan haksız disiplin kararları kaldırıldı, sicil affı yapıldı. – Merhum Milletvekili Ali Güngör’ün partiden ihracı ortadan kaldırıldı. Oy birliğiyle kabul edilen teklif sonrasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Partililer kararı ayakta alkışladı. Karar sonrası divan başkanı Müsavat Dervişoğlu ayağa kalkarak “Yuvana tekrar hoş geldin Ali Güngör” açıklaması yaptı. Bu açıklama sonrası bir alkış tufanı daha koptu.



KONGREDE DİKKAT ÇEKENLER

Kurultayda kim ne derse desin Meral Akşener’e teveccüh, diğer adaylara göre kat be kat fazlaydı. – Salonda sık sık “Başbakan Meral” sloganları atıldığı görüldü. – Diğer adayların rakip olmasına rağmen Sinan Oğan’ın adaylığının önünü kesen maddenin kaldırılmasını gündeme aldırması takdir topladı. – Adayların yan yana oturup ara ara istişareler yaptığı gözlendi. – Salonda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her şeye rağmen posterinin olması da değişimcilerin hanesine artı puan olarak yazıldı. – Delegasyonun divan başkanlığına farklı listeler önerilmesine yönelik tepkisi, adaylar tarafından makul görüldü ve liste teke indirildi. Bu da delegelerin adayların birlikte hareket etmelerini talep ettiklerini bir kez daha kanıtladı.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER