Demircili Hayırsever Ferit Aysan vefat etti

Demirci ilçesinin yetiştirdiği bir değer daha hayatını kaybetti. İstanbul’da yaşayan İnşaat Yüksek Mühendisi Ferit Aysan 84 yaşında hayata göz yumdu.

Demircili Hayırsever Ferit Aysan vefat etti
 Demirci ilçesinin yetiştirdiği bir değer daha hayatını kaybetti.

İstanbul’da yaşayan İnşaat Yüksek Mühendisi Ferit Aysan 84 yaşında hayata göz yumdu.

Eğitime olan hassasiyetiyle tanınan Aysan Milli Eğitim Bakanlığının en tanınmış bağışçısı olarak da biliniyordu.

 

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Ferit Aysan Çağdaş Yaşamı Destekleme Okulu ‘nu baştan sona yapıp eğitime hazır halde Milli Eğitim Bakanlığına bağışlayan Aysan, yaşamı boyunca eğitim konusunda duyarlılığını sürdürerek bu alanda hayırsever biri olarak bilindi.

 

DEMİRCİ İLÇESİNDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ YAPMAK İSTEMİŞTİ

Doğduğu memleketi Demirci ilçesine de yıllar önce Anadolu Öğretmen Lisesi yapmak için çalışmalar yapan Aysan Dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ile görüşerek bu hayalini paylaşmış, işlemler başlatılmış, Manisa Valiliğiyle protokol imzalanmış ancak Bakanlık bünyesindeki müsteşarlıkta Demirci ilçesinin 50 bin altında nüfusu olduğu gerekçesiyle bu proje gerçekleştirilememişti.

 

İlçede Halıcılık yapan Edip Aysan’ın ağabeyi, Demirci Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü de yapan eğitimci Ahmet Kazım Aysan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İlçe Koordinatörü İnşaat Mühendisi Kazım Aysan ve iş adamı Yakup Aysan’ın amcaları olan Ferit Aysan’ın cenazesi 13 Nisan 2017 günü İstanbul Etiler Camisinde öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından,  Ulus Kabristanındaki aile mezarlığında toprağa verilecek.

 

Manisa Son Haber yazı ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER