Simav'da 2 ev tamamen yanarak kül oldu

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yağıllar köyünde bugün meydana gelen yangında 2 ev tamamen yanarak zarar gördü.

Simav'da 2 ev tamamen yanarak kül oldu
selcuk
 Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yağıllar köyünde bugün meydana gelen yangında 2 ev tamamen yanarak zarar gördü.

Olay yerinden alınan bilgilere göre bugün saat 08.30 sularında Simav İtfaiyesine yapılan ihbar üzere Yağılar köyünde iki evin yanmakta olduğu ve diğer 15 evinde yanma tehlikesi geçirdiği öğrenildi.

Olay yerine intikal eden Simav itfaiye ekipleri yangının büyüme ve diğer evlere de sıçrama riskini görerek çevre itfaiyelerden takviye kuvvet istedi.

 Yağılar köyünde suyun olmaması ve köy içinde yangın için yerüstü su vanasının da bulunmaması sonucu tüm ekipler teyakkuza geçirildi.

Kütahya İl Özel İdaresine bağlı 5 tane su tankeri köye gönderildi. Yangına Simav itfaiyesiyle birlikte Demirciköy, Çay Simav, Çitgöl, Hisarbey, Akdağ, Naşa ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiye ekipleri de katılarak yangına müdahale edildi.

 

Tüm ekiplerin yangının etrafını çevirerek sulu soğutma ile bitişikte bulunan diğer evlere yangının sıçraması önlenirken iki ev ise tamamen yanarak içindeki eşyalarla birlikte zarar gördü.


Can kaybının yaşanmadığı öğrenilen yangında Simav Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerde çevrede güvenlik tedbiri aldı.



 Yangının söndürülmesi aşamasında ve sonrasında yapılan inceleme ve tetkikte yangının sabah saatlerinde ısınmak için yakılan soba bacasının tutuşması ve çatıya sirayet eden alevlerle yangının büyüdüğü, yangının ilk çıkış noktasının Tevfik Barış isimli vatandaşın evi olduğu, bu evden bitişiğinde bulunan ve yangında yanarak zarar gören diğer evinde Yüksel Kazan isimli vatandaşa ait olduğu öğrenildi.


Yangınla ilgili soruşturma açılırken yangında zarar gören vatandaşların barınması için gerekli tedbirlerin alındığı bilgisine de ulaşıldı.



Haber-Mustafa Temiz

HABERCİNİN NOTU.

Yangının başladığı evin sahibi Tevfik Barış daha önce Demirci ilçesinde öğretmenlik ve Türk Eğitim Sen başkanlığı da yapan ve halen Milli Eğitim Bakanlığında müfettişlik görevini sürdüren İsa Barış’ın babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER