İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Akan, "Yaşadığımız kentte havayı, suyu ve toprağı korumak hepimizin öncelikli görevidir. İnsanı doğadan koparan, iklimi değiştiren ve ekolojik krizi derinleştiren ve özellikle insanların yaşam alanlarına müdahale eden uygulamaların, hem bizler, hem de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir kent ve dünya bırakabilmek adına kabul edilmesi mümkün değildir.  

Manisa Son Haber
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Günümüzde korunan alanların koruma statülerinin kaldırılması, meralar, ormanlar, tarım alanları, sulak alanlar, zeytinlikler, milli parklar doğa koruma ruhundan uzak kararlarla farklı amaçlar için kullanıma açılarak doğa ve çevre yok edilmesi insanlığın geleceğine konulan bir ambargodur.

Dünya Çevre Günü'nün bu yılki teması, dünyanın biyolojik değerlerinden her gün biraz daha yoksun kaldığına dikkati çekmek için "biyolojik çeşitlilik" olarak belirlenmiştir. Biyolojik çeşitlilik, 8 milyon bitki ve hayvan türünü, onları barındıran ekosistemleri ve bunlar arasındaki genetik çeşitliliği içeriyor. Sürdürülebilir dünya için doğal yaşam çeşitliliğinin korunması, büyük önem arz ediyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından hepimizin dikkatini bir şey çekti. Doğa kendine geldi. Yorgun ekosistem adeta nefes aldı. Hiç görülmeyen balık çeşitleri denizlerimizde göründü. Çiçekler, çimler güzelleşti. Dolayısıyla biyolojik çeşitliliği korumak adına hepimizin üzerimize düşen görevleri yerine getirdiği, ekosisteme müdahale edilmeden canlılara yaşam şansı tanındığı bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER