Kaçak içki imalatı ve ticareti olayında tonlarca kaçak içki ele geçirildi

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde jandarma tarafından alınan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu Ticari Amaçla Alkollü İçki Üretmek, Bulundurmak, Nakletmek, Satışa Arz Etmek eylemine uyan 2 kişi hakkında soruşturma başlatıldı, kaçak içki ve malzemelerine el konuldu.

Manisa Son Haber
Kaçak içki imalatı ve ticareti olayında tonlarca kaçak içki ele geçirildi

Yapılan açıklama şöyle ;

Yunusemre İlçesi Bağyolu Mahallesinde  “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun 3/18’nci Maddesine Muhalefet ( Ticari Amaçla Alkollü İçki Üretmek, Bulundurmak, Nakletmek, Satışa Arz Etmek )” olayı olduğu öğrenilmiştir.

Manisa İl J.K.lığınca yasa dışı içki üretimi ve tüketiminden kaynaklanan ölüm olaylarının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında Yunusemre İlçe J.K.lığı ve Manisa İl J.K.lığı KOM Şb. Md.lüğü ekiplerince yapılan müşterek istihbari çalışmalar neticesinde 27.10.2020 günü saat 20.30 sıralarında Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesindeki 2 farklı adreste oturan N.B. (1959/Erkek) ve V.B.(1956/Erkek) isimli şahısların ikamet ettikleri ev ve eklentilerinde alkol üretimi yaptıkları, ürettiği bu alkolleri Manisa bölgesine satışa sundukları  istihbaratı alınmııştır.

Adli makamlardan gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama kararına istinaden şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde (1)-(5) litrelik pet şişe de (220) litrelik mavi fıçılar içerisinde toplam (4200) lt. kaçak alkol (şarap) ele geçirilerek el konulmuştur. Ele geçirilen kaçak alkol (şarap) ilçe tarım müdürlüğü ekiplerine yedi emin sıfatı ile teslim edilmiştir.

Cumhuriyet Savcısından alınan talimat ile şüpheli şahıslar hakkında adli soruşturma başlanılmıştır.  

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER