Demirci Ziraat odasından üyelerine indirimli akaryakıt sağlandı

Manisa’nın Demirci ilçesi Ziraat Odası üyelerine indirimli akaryakıt sağlamak için yaptığı çalışmalarda sonuca ulaştı.

Demirci Ziraat odasından üyelerine indirimli akaryakıt sağlandı

Edinilen bilgilere göre; Demirci Ziraat Odası Başkanlığı meclisinde oda üyesi çiftçilerine indirimli akaryakıt sağlamak için ihaleye çıkma kararı aldı. Mecliste alınan bu kararın ardından, nakit yapılan motorin, euro dizel, benzin ve otogazı indirimli alım için ihale açıldı. 6 firmanın katıldığı ihale sonuçlandı. En fazla indirimi Demirci ve Köprübaşı’nın Borlu Mahallesinde faaliyet gösteren Adil Petrol, Otomotiv, San. Ve Tic. Ltd. Şti yaptı. İhalenin ardından taraflar adına Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya ve şirket adına Adil Önal anlaşmaya imza koydu.

Bu anlaşmaya göre Demirci Ziraat Odasına kayıtlı aktif durumdaki çiftçiler, odadan alacakları indirim kartlarıyla, şirketin Demirci ve Borlu mahallesindeki istasyonlarından nakit alışveriş yapma şartıyla, motorin ( Euro dizel ) : %7,5 iskonto, bütün benzin pompalarından (95 ve 97 Oktan): % 5 İskonto, İndirimli Oto-Gaz Fiyatından : % 5 İskontodan yararlanabilecekler.

Bu indirimlerin 01.07.2019 ile 30.06.2020 tarihleri arasında geçerli olacağı,  alışveriş yapılan o günkü pompa fiyatı üzerinden iskontonun geçerli olacağı da belirtildi.

Kayıtları halen aktif olan Demirci Ziraat odası Başkanlığı üyesi çiftçilerin yararlanacağı bu akaryakıt indirimi anlaşmasının ardından Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya bir açıklama yaptı. Üreticinin üretirken en büyük gideri olan akaryakıt konusunda böyle bir çalışmayı yaptıklarını belirten Karakaya “ Üreten bir ülke olmak zorundayız. Çiftçimizin akaryakıt gideri üretirken en çok zorlandığı unsurdu, biz oda olarak meclisimizde almış olduğumuz bir kararı, gereğini yaparak hayata geçirdik, çiftçilerimize bir nebze olsun, üretirken maliyeti yüksek olan akaryakıt kaleminde destek olmak istedik. Her zaman üreticinin yanındayız, umarım çiftçilerimize sağladığımız bu indirimli akaryakıt uygulaması, hayırlı ve bereketli olur. Üreticilerimizin yüzleri güleç. mahsulleri bereketli olsun, bu karar hepimize hayırlı olsun” dedi.

Ziraat Odası Başkanlığının bu kararı ve uygulamasını sosyal medya hesabı üzerinden gören ve öğrenen üreticiler bu çalışmadan memnuniyetlerini dile getirdiler. Üreticiler, “çiftçinin belini büken akaryakıt gideri, yıllardır seçimlerde bu çiftçilere indirimli akaryakıt konusu vaat edildi, bir türlü uygulanamadı. Odamız kendi çapında da olsa, biz üreticilerine bu indirimi sağlayarak, bizim daha ekonomik yakıt kullanmamıza sebep oldu. Başta Başkanımız Karakaya ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 00:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
DEMİRCİ
DEMİRCİ - 5 yıl Önce

DEMİRCİ ZİRAAT ODASI BANKA GİBİ ÇALIŞMA DIŞINDA BİR İŞE YARADI SONUNDA....

SIRADAKİ HABER