Neden Okumuyoruz?

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri İzmir Milli Kütüphane'de Canan Tan ve Yılmaz Karakoyunlu'nun konuk olduğu Neden Okumuyoruz? konulu bir söyleşi düzenledi.

Neden Okumuyoruz?
selcuk

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri; Rotary takviminde yer alan "Okuma Ayı"nda kitap okumaya dikkat çekmek için İzmir Milli Kütüphane'de bir söyleşi düzenledi. Kordon Rotary Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen, moderatörlüğünü İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ'un yaptığı söyleşide Yazar Canan Tan ve Yazar-Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu "Neden Okumuyoruz?" konusunu konuştu.

Toplantının moderatörlüğünü yapan İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ,Tolstoy'un, "Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez" sözüyle oturumu açarak okuma alışkanlığını kazanmak için bu konuda bireysel farkındalığın artması gerektiğine dikkat çekti.

Okuma Alışkanlığı Ailede Başlar

Toplumun okuma kültürünü geliştiren unsurlardan bir tanesinin kitapların el değiştirme katsayısı olduğunu dile getiren konuşmacı Yazar-Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu,  "Okuma alışkanlığı ailede başlar. Anne olur, baba olur, kardeş olur. Çocuğun kitap okunan bir evde o kültürle büyümesi gerekir. Okuyan toplumlar için okusun adam olsun denir. Dolayısıyla her şey ailede başlar" diye konuştu.

Gazete Okuma Alışkanlığı Edinilmeli

Türkiye'nin en çok okunan kadın yazarlarından biri olan Canan Tan ise kitap okunma oranı konusunda çok da karamsar düşünmediğini dile getirerek, "Doğu'dan batıya Türkiye'nin her yerine gidiyorum, kitap fuarlarına ilgi çok büyük, fuarlar çok yoğun geçiyor. Bulundukları yerde yapabilecek fazla bir şeyi olmayan toplumlar kitap okumaya yönelebiliyor. Bunun yanı sıra devamlı televizyon açık olmamalı, bilgisayar, cep telefonu bir kenara bırakılarak kişilerin kendilerine yakın türdeki kitapları okuyarak bu alışkanlığı kazanabileceklerine inanıyorum. Gazete okuma alışkanlığı edinilmeli okuma alışkanlığı olabilmesi için... Çok okuyan bir insan ilgi ve merak duyar. Çocuklar için de bu böyle anne baba elinde kitap görürse bu alışkanlığı çocukluktan kazanır" şeklinde konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2019, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER