Manisalı eski milletvekili Tevfik Diker tepki gösterdi " Ruhsar Pekcan'ın yüce divanda yargılanması için gereğini yapacağız diye vaat eden partiye oyumu vereceğim"

Ticaret eski bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevden alındıktan sonra hakkında her geçen gün ortaya yeni çıkan iddialar ve suskunluk Manisa'lı eski milletvekili Tevfik Diker'in tepkisini çekti.

Manisa Son Haber
Manisalı eski milletvekili Tevfik Diker tepki gösterdi " Ruhsar Pekcan'ın yüce divanda yargılanması için gereğini yapacağız diye vaat eden partiye oyumu vereceğim"

Türkiye'de eski bir parlamenter olarak Yolsuzlukla Mücadele Derneği kurucu başkanı da olan Diker, Pekcan ile ilgili her gün ortaya çıkan yeni iddiaların çok dikkat çektiğini ancak suskunluğun sürdüğü ve gereğinin yapılmadığının altını çizdi.
Diker, açıklamasında " Ruhsar Pekcan'da benim gibi bir Manisalı, Ben Alaşehirliyim o ise Demirci ilçesinden yetişmiş birisi. Pekcan'ın bakanlık görevinden alınış sebebi  inanın bir Manisalı olarak benim bile kanıma dokunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı Pekcan'ı korumamalıdır, yargı görevini yapmalı ve ortada suç olduğu belli bu durum karşısında Pekcan , yüce divanda yargılanmalıdır.
Kendi şirketinden, kendi başında olduğu bakanlığa piyasaya 100 TL ye verdiği dezenfektanı 175 TL'ye sattığı ortaya çıkmıştır. Medyada araştırmacı cesur gazetecilerin yaptığı haberlerle bu ortaya adeta saçılıyor. Pekcan'ın Sayın Cumhurbaşkanının eşi Emine hanımın ismini de kullanarak ithal ettiği ürünlerde gümrüksüz giriş yapacağı konusunda bakanlığın uyarıldığı da ortaya çıktı. Emine hanım bile kendisine gelen bu ihbarı vatandaşlık görevini yaparak bakanlığa bilgi vermiş. Ne tesadüf ki ortaya çıkan bu durumun ardından 20 ay sonra Ruhsar Pekcan'ın Cumhurbaşkanı tarafından bakan olarak atanması söz konusu. Atayan Cumhurbaşkanı, şimdi görevden alıyor, üstüne üstelik diğer bakanların arasında Pekcan'ın ismini de söyleyerek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor.
Bu iktidar Ruhsar Pekcan'ı korursa seçimde iktidar değişirse Pekcan, mutlaka yüce divanda yargılanacaktır. Devletin teammülleri ve anayasal hukuk sistemi olan ülkemizin devlet düzeni içinde bu suçun karşılığı vardır. Bir bakanın kendisine menfaat sağlayacak bir davranış içine girmesi affedilecek şey değildir. Yolsuzluklarla yıllardır mücadele etmiş, şahsıma gelen ihbarları devletin kurumlarıyla paylaşarak gereğinin yapılmasını sağlayan, bu mücadeleden yılmamış bir eski milletvekili olarak bugünden şunu beyan ediyorum. Seçimler öncesinde Ruhsar Pekcan'ı yüce divanda yargılanması için gereğini yapacağız diye vaat eden partiye oyumu vereceğim, bunu bugünden tüm kamuoyunun önünde söz veriyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Diker, "Temiz siyaset için  Ruhsar Pekcan'ın Yüce Divanda yargılanmasını kamu adına talep ediyorum." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2021, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER