Yaşadıkları İlçede Kovid-19 Hastası Artınca, Evlerini Bayramda Kapattılar

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde KOVİD-19 hasta sayısının aniden üçe katlanması ilçede tedbirleri üst düzeye çıkardı.

Manisa Son Haber
Yaşadıkları İlçede Kovid-19 Hastası Artınca, Evlerini Bayramda Kapattılar

Turgutlu ilçesinde 20 Temmuz 2020 tarihindeki vaka sayası 55 iken hasta sayısı 10 gün içinde üç misli artarak 160 vaka sayısına ulaştı.
Edinilen bilgilere göre ilçedeki  Devlet Hastanesinde bu artışların ardından  hastanenin Kovid -19 tedavisine ayrılan bölümlerinin dolmak üzere olduğu da öğrenildi.
Kurban Bayramıyla birlikte sosyal mesafesiz ve maskesiz kalabalıkların olması da yetkilileri ve ilgili kurumları harekete geçirdi. Bayramlaşma sırasında vatandaşların tokalaşmadan ve sarılmadan  bayramlaşmaları tavsiye ediliyor.
Turgutlu ilçesinde son vaka artışlarının ardından özellikle yaşlı risk grubundaki vatandaşlar da bayram öncesinde evlerine kimseyi almama kararı aldılar.


BAYRAM ZİYARETİNE KAPALIYIZ


Turgutlu ilçesine bağlı Ayvacık Mahallesi Gökçealan Sokak'ta yaşayan Acun çifti de son günlerde Turgutlu ilçesinde artış sağlayan koronavirüs vakaları nedeniyle evlerinin kapılarına astıkları not ile evlerini bayramlaşmaya gelecek olan ziyaretçilere kapalı tutuyorlar.
80 yaşındaki Hasan Acun ve 75 yaşındaki Teslime Acun evlerinin kapısının hemen üstüne " hastalıktan dolayı misafir almak yasaktır, herkesin bayramı mübarek olsun" yazılı not yazarak bayramlaşma için gelenlere kapılarını kapattılar.


Acun ailesi " Televizyonlarda her gün koca koca profesörler uyarıyor, bu hastalıktan korunmak için kalabalıklardan uzak durmak, temizlik , maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerekiyor.Turgutlu ilçemizde iyi de bayram geldi diye kimse kurallara uymadı , hastalık artış gösterdi, biz kendi tedbirimizi , kendimiz almak zorundaydık. İkimizde risk grubunda yaşlı insanlarız, gelecek senelerdeki bayramları görmek için böyle bir uygulamayı kendimiz yaptık" dediler.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2020, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER