Hem İçme Suyu, Hem Tarımsal Sulama Suyu Ulaştırıldı

Manisa'nın Saruhanlı Mahallesine bağlı Tirkeş Mahallesi halkının su sıkıntısı çektiklerini öğrenen Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin çözüm için imdada yetişti.

Uzun süredir su sıkıntısı çeken Tirkeş Mahallesi sakinlerine ulaşan Başkan Bilgin, tarımsal su sorunu için arazözlerden üreticilerin su tankerlerine su takviyesi yaparkan, ayrıca üreticilere içme suyu ve ekmek dağıttı.
"Üretmek lazım, üreticinin işini kolaşlaştırmak lazım" diyen Başkan Bilgin " Sosyal Belediyeciliğin gereğini yapıyoruz, biz halkımıza her sahada ulaşmaya gayret gösteriyoruz" dedi.
Saruhanlı Belediyesi, içme suyu sıkıntısının yaşandığı ilçeye bağlı Tirkeş mahallesindeki vatandaşlara ücretsiz olarak kapalı şişelerde içme suyu ve tütün fidelerini sulamaları için tankerle tarımsal sulama suyu ulaştırdı.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçede hazır su satışı yapan esnaflardan Cesur Yücel'in sponsorluğunu üstlendiği içme sularını, mahalle meydanda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ayrıca Saruhanlı Belediyesine ait tankerlerle götürülen sulama amaçlı su ise vatandaşların tankerlerine boşaltıldı. 

Başkan Bilgin, burada yaptığı açıklamada, Tirkeş mahallesindeki içme suyunun tütün fidelerini sulamak için kullanıldığını, bundan dolayı mahalledeki suyun yetersiz geldiğini belirtti.

-Vatandaşı Susuz Bırakmamız Doğru Olmazdı-

Vatandaşlardan gelen su talebi üzerine harekete geçtiklerini dile getiren Bilgin, şunları kaydetti;

"Normal şartlar altında vatandaşlara içme suyu sağlamak Maski'nin görevidir. Bizler bu nedenle buradaki vatandaşlarımızın tütün fidelerini sulayabilmesi için tankerlerle su getirdik. Bunun yanında ilçemizde hazır su satışı yapan esnaflarımızdan Cesur Yücel de buradaki vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılması için kapalı su verdi.  Bu sularında dağıtımını yaptık. Hayırlı olsun, helal hoş olsun. Böyle hassas bir süreçten geçerken vatandaşlarımızı susuz bırakmamız doğru olmazdı. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz."

-Tarımsal Sulama Suyu Deposu Yapacağız-

Başkan Bilgin, mahalledeki sorununun kalıcı olarak çözümü için Tirkeş'in iki farklı noktasına tarımsal ve zirai amaçlı kullanılması için su deposu inşa edeceklerini söyledi.

Bilgin, ayrıca koronavirüs tedbirleri nedeniyle market ve bakkalların kapalı olmasından dolayı ekmek temin etmekte zorlanan Tirkeş'teki vatandaşlara ücretsiz ekmek de dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER