Saruhanlı Belediyesinden Basın Açıklaması

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in içme suyu sıkıntısının yaşandığı İlçeye bağlı Tirkeş mahallesinde vatandaşlara su dağıtımı sırasında çekilen görüntülerde "Sosyal mesafe" kuralının ihlal edildiği yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin basın açıklamasıdır.

Manisa Son Haber
Saruhanlı Belediyesinden Basın Açıklaması

- TARIMSAL SU KAYNAĞI YOK, İÇME SUYU İLE FİDE SULANIYOR

Tirkeş mahallemizde vatandaşların tütün fidelerini sulayabilecekleri tarımsal su kaynağı olmadığı için, fidelerini mahallenin içme suyu şebekesinden suladıklarından dolayı depodaki suyun azalması sonucu içme suyu sıkıntısı ortaya çıkmıştır.

Mahalledeki vatandaşların Belediyemizden içme suyu talep etmesi üzerine, bir hayırseverden temin edilen kapalı şişelerdeki sular ile vatandaşların tütün fidesi sulaması için hazırlanan Belediyemize ait su tankeri mahalleye sevk edilmiştir.

Belediye Başkanı olarak şahsımda Tirkeş mahallesine giderek, mahalle meydanında planlı ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek su dağıtımına başladık. 

- ÇİFTÇİLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAFTI

- İFTAR VAKTİNİN YAKLAŞMASI VE SU TÜKENEBİLİR ENDİŞESİ

NEDENİYLE YOĞUNLUK YAŞANDI

- AMACIMIZ HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKMARMAK DEĞİL VATANDAŞIN SU SORUNUNU ÇÖZMEK

Ancak bu sırada sokağa çıkma yasağından muaf olan ve araziden gelen çiftçilerimizin suya olan özlemi kısa bir süre koronavirüs tedbirinin önüne geçmiş ve alanda geçici bir süre yoğunluk yaşanmıştır. İftar vaktine de sayılı saatler kalmasından dolayı ortaya çıkan yoğunluk, görevli personellerin süratle devreye girmesiyle giderilmiş ve sosyal mesafe kuralı düzeni sağlanmıştır.

- CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 23 NİSAN'DA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELEREK, İSTİKLAL MARŞI SÖYLEMİŞTİ.

- YİNE 23 NİSAN GÜNÜ İLÇEMİZDE BİR GRUP ÖĞRENCİ JANDARMA ARACINA BİNDİRİLEREK GEZDİRİLMİŞTİ.

BU İKİ OLAYDA DA SOSYAL MESAFE KURALINA DİKKAT EDİLMEDİĞİ GÖRÜLÜYOR. AMA NEDENSE BUNLAR HABER OLMUYOR, CHP'Lİ BELEDİYENİN SU DAĞITIRKEN YAŞANAN KURAL İHLALİ YANDAŞ MEDYANIN DİKKATİNDEN KAÇMIYOR. ADALET BUNUN NERESİNDE ?

Bu noktada mahalleye insani bir yardım götürülmesi haberlere konu olmazken, kısa süreliğine yaşanan yoğunluğun haber yapılması etik midir ?

BU SÜREÇTE BİZ HEP HALKIMIZIN YANINDAYDIK

Kaldı ki Saruhanlı Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri boyunca vatandaşlara 90 bin adet ücretsiz maske, 10 bin adet dezenfektan dağıtmıştır. Kamuya açık alanlara 5 adet dezenfeksiyon tüneli kurmuş, ilçenin 10 farklı noktasına el yıkama üniteleri yerleştirmiştir.

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, kendi maaşı ile 20 bin lira değerindeki bakkalların veresiye defterlerini kapatmış, işyeri kapatılan ve işsiz kalan vatandaşlara gıda ve ekmek yardımında bulunulmuştur. İşleri azaldığı için para kazanamaz duruma gelen minibüs ve taksi şoförlerine akaryakıt desteğinde bulunmuştur.

İyi niyetle yapılan onca insani yardımlar haberlere konu olmazken, elde olmayan sebeplerden dolayı ortaya çıkan olumsuzluğun haberleştirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

- TİRKEŞ MAHALLESİNE TARIMSAL SULAMA İÇİN SONDAJ AÇACAĞIZ.

BÖYLECE İÇME SUYU SIKINTISI YAŞANMAYACAK

JEOLOJİ MÜHENDİSİ ARAŞTIRMA YAPTI

300 METRE DERİNLİKTE SU TESPİT EDİLDİ

BEN BU HABERİ YAPAN YANDAŞ MEDYA KURULUŞLARINI, TİRKEŞ MAHALLEMİZDE YENİ AÇACAĞIMIZ SONDAJ İÇİN MADDİ DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM.  BÖYLELİKLE İNSAN SAĞLIĞINI NE KADAR DÜŞÜNDÜKLERİNİ ORTAYA KOYMUŞ OLURLAR.

ZEKİ BİLGİN

SARUHANLI BELEDİYE BAŞKANI

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2020, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER