CHP’li Balaban, “İstanbul’da Yeni Bir Dönem Başladı’’

23 Haziran Pazar Günü gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 800 bin oy farkla tekrar Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, il teşkilatı binasında partililerle birlikte bir değerlendirme yaptı.

CHP’li Balaban, “İstanbul’da Yeni Bir Dönem Başladı’’

“KÖTÜ LAFLAR EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Düzenlenen basın toplantısında ilk açıklamada bulunan CHP Manisa İl Başkanlığı İstanbul Komisyonu Başkanı Ali Kuyumcu, sözlerine ilginç bir teşekkürle başladı. Kuyumcu yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanına, YSK’ya, bize her zaman her türlü alanda demokrasiye ve alın terine kötü laflar eden herkese teşekkür ediyorum. Bu farkın bu kadar olmasında bizim emeğimiz olduğu kadar onlarında anlamsız yüklenişleri ve rastgele politikalarının da büyük katkısı oldu. İstanbul’a gitmeden öncede söylemiştik. İstanbul seçimi normal bir seçim olmayacak demiştik. Bunun sonuçlarının Türkiye’ye de yansıyacağını ifade ettik. Seçimden sonra artık halkın yüzü gülmeye başladı. Bu seçim sonucu ile birlikte farklı devrimler ve yeni yüzlerde ortaya çıkacak. Bu işin arkasında sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi bir strateji çizmesi, İYİ Parti genel başkanını ve demokrasiye inanan üyelerinin ve bir çok siyasi oluşumun büyük payı var. Eğer İstanbul’da yaşananları da Manisa’ya yansıtabilir. İki ekip, iyi çalışma, doğru yerde durma ve süreci doğru yürütme stratejilerini yürüttüğün zaman Manisa’da da değişimlerin olabileceğini görebileceğiz. Bunu İstanbul seçimlerinde net bir şekilde gördük. Bu bize bir öğreti olur. Manisa ekibi olarak İstanbul’da çok başarılı bir çalışma gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadık’’ diye konuştu. 

CHP’Lİ BALABAN’DAN TEŞEKKÜR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’da sözlerine ilk olarak teşekkürle başladı. CHP’li Balaban, “İstanbul’da tarihi bir başarı yakalandı. Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, il ve ilçe yöneticilerimize, kadın kollarımıza,gençlik kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, partililerimize ve özelliklede il başkanlığı bünyemizde kurulan İstanbul Komisyonu’na ve ekibine teşekkür ediyoruz. Manisa il örgütü olarak İstanbul konusunda üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirdik. 400 rakamının üstünde insanımızı İstanbul’a götürdük ve getirdik. Bize başvuruda bulunan bir kişiyi bile geri çevirmedik’’ diye konuştu. 
“BU SEÇİMİ İSTANBUL İTTİFAKI KAZANMIŞTIR’’
CHP’li Balaban, İstanbul seçimini ‘İstanbul İttifakı’nın ortak başarısı olduğunu dile getirerek, “Bu seçimi İstanbul İttifakı kazanmıştır. Bu İstanbul İttifakında CHP’liler, İYİ Partililer, AK Partililer, MHP’liler, HDP’liler, Saadet Partililer, sosyalistler dahil olmak üzere herkes vardır ve bu demokrasiye, Cumhuriyete ve adalete olana sarsılmaz bir inancın soncudur. Bu insanları ortak noktada buluşturan hem Ekrem İmamoğlu’nun kişiliği hem de ortak evrensel değerlerdir. Bunun sonucu da İstanbul’da kendiliğinden bir sonuç alınmamıştır. Bu ortak mücadelenin, ortak değerlerin bir başarısıdır’’ dedi. 


“İSTANBUL’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI’’
CHP’li Balaban açıklamasında, seçimin ardından İstanbul’da artık yeni bir dönemin başladığının altını çizerek, bu dönemin toplumun ve siyasetin her kesimini kapsayacağını ifade etti. CHP’li Balaban, “İstanbul’da yeni bir dönem başladı. Bu dönemde AK Partililerde başımızın tacıdır. MHP’liler de başımızın tacıdır. İstanbul’da sayın İmamoğlu, AK Partililerinde, MHP’lerinde belediye başkanı olarak görev yapacaktır. Herkesi kucaklayacaktır. CHP’in il başkanları toplantılarında il başkanlarına verilen tek mesaj şuydu; ‘Arkadaşlar İstanbul’da partizanlık bitecek. İstanbul’da hak, hukuk, adalet ve liyakat egemen olacak. Yeni belediye 16 milyonu kucaklayacaktır’ oldu. AK Parti’nin yaptığı gibi sadece AK Partililerin belediyesi değil, sadece orada bir avuç çıkar grubunun belediyesi değil, halkın belediyesi olacak denildi. Sayın Ekrem İmamoğlu’da seçildikten sonra o mesajı tüm Türkiye’ye verdi. İnsanları ötekileştiren, aşağılayan ve iftira atan dil bizde olmadı ve hiç olmayacak’’ dedi. 


 “BİZİM ÜZERİMİZDE BÜYÜK BİR SORUMLULUK VAR’’
CHP’li Balaban, İstanbul seçiminin ardından hem partinin hem de CHP’li belediyelerin üzerine büyük bir sorumluluk bindiğini dile getirerek, “Bizim üzerimizde büyük bir sorumluluk var. CHP olarak iktidar olduğumuz yerel belediyelerde tüm halkımızı kucaklayacağız. Muhalefette olduğumuz belediyelerde de yapıcı bir muhalefet yapacağız. Ama belediye başkanlarının yaptığı yanlışları da korkmada, çekinmeden söyleyeceğiz. Nasıl CHP Manisa olarak Manisa’da yapılan su zammına tepkimiz olduysa, işten atılmalara bir tepkimiz olduysa bu tepkileri de Manisa yerelinde belirtmeye devam edeceğiz. Hiçbir zamanda zafer sarhoşluğuna kapılmadan üretime, hak, hukuk, adalet ve işsizliği önlemeye dayalı projelerini iktidarda olduğumuz belediyelerde gerçekleştireceğiz. Halkın sorunlarına somut çözümleri hep birlikte bulacağız. Şiarımız yerelden genele halk iktidarını kurmak olacak. Bunuda halkımızın desteğiyle başaracağız’’ dedi. 
“CHP KESİNLİKLE ERKEN SEÇİMDEN YANA DEĞİL’’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından kamuoyunda gündeme gelen ‘Erken Seçim Olur Mu?’ sorusunu da yanıt veren CHP’li Balaban, “CHP kesinlikle erken seçimden yana değil. Böyle bir tavrıda yok. Böyle bir mesajıda yok. Bize bu konuda net ve en ufak bir mesaj ulaşılmadı. Genel başkanımızın da ve genel merkezimizin de stratejisi aldığımız bu belediyelerde halkın somut sorunlarını somut çözümlerle çözmek ve 4 yıl sonraki seçimlere ‘İşte bize yerelde iktidar verdiniz bunları yaptık. Bunları nasıl yerelde yaptıksak genelde yapmak istiyoruz’ mesajını kamuoyuna vermek. Ama tabii ki çoğunluk bizde değil. AKP Parti ve MHP parlamentoda böyle bir karar alır ve bizde onların kararına icabet ederiz. Böyle bir karardan da çekinmeyiz. Ama yine söylüyorum. CHP’nin erken seçim gibi bir talebi asla yok’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER