Alaşehir Kaymakamlığının Sosyal Medyadan yaptığı "Deve Güreşleri Kaymakamlık Kupası" Açıklaması gündem oldu

Manisa'nın Alaşehir ilçesi gündemden düşmüyor. Bugün ortaya çıkan bir sosyal medya paylaşımı Alaşehir ilçesini yine gündeme taşıdı.

Alaşehir Kaymakamlığının Sosyal Medyadan yaptığı "Deve Güreşleri Kaymakamlık Kupası"  Açıklaması  gündem oldu
selcuk

 Bugün saat 15.10 sularında Alaşehir Kaymakamlığının facebook sayfasında paylaşılan bir açıklama, önce gülümsetti ve daha sonra da bu nasıl olabilir ki ? Dedirtti.
Kaymakamlığın sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı. 
DUYURU
Bugün düzenlenen 1. Alaşehir Deve Güreşi Festivalinde verilen KAYMAKAMLIK KUPASI Alaşehir Kaymakamlığının bilgisi dışında verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Bu açıklamanın ardından sosyal medyada hemen dikkat çeken açıklama, sosyal medya kullanıcıları tarafından tiye alınırken. Önce gülümseten ancak bir yandan da düşündüren bu açıklamanın ardından  Alaşehir Devlet Hastanesindeki Seks ve yolsuzluk iddialarını ortaya çıkaran, kamuoyu  ve devletin etkili ve yetkili kurumlarıyla paylaşarak devleti harekete geçirerek Alaşehir Devlet Hastanesinde operasyonların yapılmasına sebep olan, halkın takdirini kazanan, 19 ve 20. dönem Manisa Milletvekili, Yolsuzlukla Mücadele Derneği kurucu başkanı ve araştırmacı yazar Tevfik Diker 'de olaya seyirci kalmadı.


Diker, Manisa Son Haber'den Mustafa Temiz'e yaptığı açıklama da " ben aylardır Alaşehir'de devlet yok, Emniyet ve kurumlar gereğini yapmıyorlar diye seslendim ve seslenmeye devam ediyorum. Haklılığım bir kez daha ortaya çıktı. Devlet ciddiyetiyle böyle bir açıklama bir araya gelebilir mi ? Devletin temsil yeri Kaymakamlıktır. Cumhurbaşkanını temsil eder, böyle bir organizasyon nasıl yapıldı?, Kimler böyle bir Kupa işini organize etti?, bunlar olurken Emniyet, Kaymakamlık neredeydi? diye sordu. Bu olayın küçümsenecek ve böyle bir sosyal medya paylaşımı ile geçiştirilecek bir durum olmadığını hatırlatan Diker " Manisa Valisini göreve çağırıyorum, kendisine de mail atarak bilgilendirme yaptım, derhal gereğini yapmalıdır. Ayrıca İçişleri Bakanı Sayın Soylu'nun bu olaya dikkatini çekiyorum" dedi.
Diker Manisa Valisine yazdığı  şu mail ile bilgi verdi.
Sayın Vali,
Alaşehir Kaymakamlığının sosyal medyada paylaştığı " deve güreşinde verilen Kaymakamlık Kupası bilgimiz dışında verilmiştir ."
Açıklamasıyla ilgili konudan haberiniz var mı?
Bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapmayı düşünür müsünüz?
Devlet, emniyet ve jandarma bu kadar komik bir duruma düşürülürken Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürü uyuyor muydu?
Devlet bu anlayışla yönetilemez.
İlgililer hakkında derhal soruşturma açılmalıdır.
Tevfik DİKER
19 ve 20 nci Dönem Milletvekili Araştırmacı Yazar Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı E Subay
Öz Alaşehirli

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2019, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER