Demirci'den Başkan Ergün'e Teşekkür Ziyareti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar, Muhtarlar Derneği Başkanı Nurullah Emekli ile Demirci'ye bağlı 18 mahalle muhtarını makamında konuk etti. İlçe Başkanları ve Mahalle Muhtarları, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünce ilçeye yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkürlerini iletti.

Manisa Son Haber
Demirci'den Başkan Ergün'e Teşekkür Ziyareti

 MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar, Muhtarlar Derneği Başkanı Nurullah Emekli ile Akdere, Söğütçük, Çamköy, İrişler, Minnetler, Kuzeyir, İmceler, Kışlak, Danişmentler, Dömeçler, Yiğenler, Azizbey, Küçükkıran, Büyükkıran, Gürçeşme, Ahmetler, Çanakçı ve Serçeler mahalle muhtarları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ziyarette bulundu. Ziyarette MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ergün Aksoy ve Demirci Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Gökhan Aslan da hazır bulundu. Başkan Ergün'e Demirci'de gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek çiçek takdim eden Demirci Muhtarlar Derneği başkanı Nurettin Emekli, "Demircimize ve mahallelerimize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istedik. Bizi kabul ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kendi Ekiplerimizle 350 Kilometre Asfalt Attık

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geride kalan süreçte gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Başkan Ergün, "Geçtiğimiz yaz 2-2,5 aylık bir süre içerisinde Manisa il genelinde 350 kilometre sathi kaplama asfalt işini kendi ekip ve araçlarımızla yaptık. Bunun 81 kilometresi de Demirci'de 2 senedir ihale sürecinde tamamlayamadığımız, alt temellerini yapıp üstünü bitiremediğimiz yollardı. Bununla ilgili kendi ekiplerimizle ilk olarak Demirci'den başlayıp, öncelikli olarak orayı bitirelim dedik. Sonrasında Gördes ve diğer ilçelerimize geçtik. Her noktaya ulaşmak bizim görevlerimizin arasında. Ama biliyorsunuz her şey imkanlar ve şartlar dahilinde. Geçtiğimiz 15 aylık süre içerisinde de ülkenin yaşadığı ekonomik sıkıntı, şartların getirdiği olanaklar dahilinde biraz gecikmeye uğradı. Ama hatırlayın Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un olurları ile İller Bankasından sağladığımız bitüm kredisinin teminini sağlamak suretiyle 35-40 milyonluk bir yatırımı bu süre içerisinde tamamlama fırsatımız oldu. Sayın Bakanımız ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Demirci'ye 126 Kilometrelik Asfalt"

Manisa'da beton yol uygulamasını da başlattıklarını belirten Başkan Ergün, "Kendi imkanlarımızla yapma noktasında beton yol uygulaması ile ilgili beton finisheri ve silindirlerinin temini bitti, teslimi yapıldı. İnşallah bundan sonra kendimiz yapmaya başlayacağız. Bu sene yaklaşık 200 kilometrelik beton yol uygulaması hedefimiz var. Demirci için de 126 kilometrelik sathi kaplama planlanıyor" dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Demirci'de yapılacak asfalt çalışmalarının detayları hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.

Kırsal Kalkınma Noktasında Müjdeler Verdi

Kırsal kalkınma noktasında da müjdeler veren Başkan Ergün, "Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızın şu anda yapmış olduğu bir çalışma var. Daha önceden meyve fidanları verirken hünnap desteklerimizi verirken yapmış olduğumuz katkılar vardı. Bu süreçte sera hazırlığımız ve meyve fidanı dağıtımı noktasında hazırlığımız var. Bu noktada da ilgili köylerimizde gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespitlerinde bize yardımcı olun. bu noktada talepleri toplamaya başlayacağız. İlk etapta 150-200 sera kurulması söz konusu. Daha önce de 220 tane sera kurulumunu yapmıştık. Kırsal kalkınma noktasında bu desteklerimizi yapacağız. Bu dönemde benim en önemli yatırım önceliğim kırsal kalkınmanın sağlanması ve yol. 3. Gündemim ise mahallelerimizdeki altyapı yenilemeleri" ifadelerini kullandı. Demirci için altyapı müjdesi de veren Başkan Ergün, Demirci ilçe merkezinin kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu hatları ve arıtmasının ihalesinin yapıldığını, bu çalışmaların yüzde 50 hibeli olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

İlçe Başkanları Başkan Ergün'e Teşekkür Etti

Ziyarette MHP ve AK Parti ilçe Başkanları da söz aldı. Demirci'nin en büyük sorununun yol olduğunu ifade eden MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, "Şanslı bir döneme geldiğimizi düşünüyoruz. Demirci 50-60 yıllık sıkıntıdan kurtulacak gibi duruyor" dedi. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar ise "İlçem ve mahallelerim adına teşekkür ediyorum. Bizim insanımız çok fazla bir şey istemez. En büyük istekleri ulaşım. İnanın o kadar çok sevindik ki asfalt henüz atılmayan mahallelerimiz umutla bekliyor. Devlet yatırımları noktasında da iyi bir dönem yaşıyoruz. Demirci'nin 100 yıllık problemi ulaşımdı. Akhisar'dan sonra en büyük yüz ölçümü bizde. Ama daha zor şartlarımız var.  Bizim mahallelerimiz dağınık ve dağlık. O yüzden ulaşım problemini ufak tefek müdahalelerle yapıyorduk. Sayenizde inşallah vatandaşlarımızın yüzüne alnımızın akıyla bakabileceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER