Başkan Tosun’dan Belediye Kiracılarına Güzel Haber

Kula Belediyesi, encümen tarafından alınan kararla pandemi sürecinde zor günler geçiren belediyenin kiracısı olan esnaflara %50 indirim, faaliyeti durdurulan, geçici süreliğine kapatılan esnaflardan ise kira almama kararı aldı.

Manisa Son Haber
Başkan Tosun’dan Belediye Kiracılarına Güzel Haber

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni pandemi tedbirleri kapsamında işleri aksayan ve işyerleri geçici süreliğine kapatılan belediyenin kiracısı esnaflara yönelik aldığı kararlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Tosun, Kula Belediyesi Encümen toplantısında alınan kararları dile getirerek yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında işleri aksayan ve faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan esnafa destek olacak kararlar aldıklarını söyledi. Encümen kararı ile Belediyeye ait iş yerlerinde yapılan indirimle ilgili açıklama yapan Başkan Tosun, “Koronavirüs salgını ile mücadelede yeni alınan tedbirler gereği esnaflarımız zor günler geçiriyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile il hıfzıssıhha kurulu kararları doğrultusunda mülkiyeti Belediyemize ait işyerlerinde kiracı bulunan tüm esnaflarımıza %50 kira indirimi ve faaliyeti durdurulan, geçici süreliğine kapatılan işyerlerindeki kiracılarımızdan da 31.12.2020 tarihine kadar kira bedeli almama kararı aldık.  Esnaflarımız için daha ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunların çalışması ve gayreti içerisindeyiz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve herkesi olumsuz etkileyen bu zorlu süreci birlik ve dayanışma içerisinde atlatacağımızı ümit ediyoruz. Devletimiz tüm organlarıyla salgınla mücadele de gerekli çalışma ve tedbirleri ortaya koyuyor.

Yerelde biz belediye olarak esnafımıza rahat nefes aldıracak böyle bir uygulamayı uygun gördük. İnşallah bu salgın musibeti bir an evvel son bulur. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geleceğe bakacağımız günlere kavuşmak dileğiyle esnaflarımıza kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER