Sobadan çıkan kıvılcımlar evi yaktı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sobadan çıkan kıvılcımlar evde yangın çıkardı. Edinilen bilgilere göre Turgutlu ilçesi Ergenekon Mahallesinde bir evde ısınmak için yakılan sobadan çıkan kıvılcımlar önce evin pencere perdelerini tutuşturarak evde yangın çıkmasına yol açtı.

Sobadan çıkan kıvılcımlar evi yaktı
 Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sobadan çıkan kıvılcımlar evde yangın çıkardı.
Edinilen bilgilere göre Turgutlu ilçesi Ergenekon Mahallesinde bir evde ısınmak için yakılan sobadan çıkan kıvılcımlar önce evin pencere perdelerini tutuşturarak evde yangın çıkmasına yol açtı. 

Yangın sırasında evde bulunan 34 yaşındaki Şaban Kaplan isimli şahıs ile 93 yaşındaki Sabriye Kaplan isimli yaşlı kadın yangın sırasında çıkan dumandan zehirlenerek fenalaştı. Akşam saatlerinde tenha bir zamanda çıkan yangını gören mahalle sakinleri yangını itfaiyeye ihbar etti. İtfaiye ekiplerinin olay mahalline gelmesini beklerken evdekilere yardıma koşan komşuları ve akrabası Hüseyin Kaplan isimli şahıs evin içinde kalanları dışarı çıkararak dumandan zehirlenmelerini engelledi. Olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği kurtarma ve yangın söndürme ekipleri yangını sulu soğutma ile kontrol altına alarak söndürdü.


EVDEKİ EŞYALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Evde sobadan çıkan kıvılcımların önce evin pencerelerinde örtülü perdeleri tutuşturarak evin içinde yanmaya elverişli eşyalara sirayet etmesi ve yangının uzun süre fark edilememesi sonucu ev ve içindeki eşyalar yanarak zarar gördü. Ev eşyaları kullanılamaz hale gelirken, yangın esnasında evin içinde yaşayan 2 kişi olay yerine intikal eden 112 acil sağlık ekiplerince Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisi ünitesine kaldırıldı.
Turgutlu Devlet Hastanesinde solunum zehirlenmesi tanısı konulan Şaban ve Sabriye Kaplan’ın halen tedavilerine devam edildiği öğrenilirken, yaralıların vücutlarında yanık ve yara olmadığı, sadece çıkan dumanı soludukları için etkilenip kısmi karbonmonoksit zehirlenmesi yaşadıkları öğrenildi.


İTFAİYE EKİPLERİ UZUN SÜRE YANGINI SOĞUTTU
Yangın mahallinde yangının kontrol altına alınmasının ardından, ev eşyalarının ilerleyen saatte yeniden yanmaması ve yangının yeniden başlamaması için Turgutlu İtfaiye ekipleri evin içini uzun süre arazözlerden işledikleri basınçlı su ile soğutarak yangın sonrasında da tedbiri elden bırakmadı.

SOBA YAKILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Isınma sezonu içinde soba ve bacalardan çıkan yangınlara dikkat çeken İtfaiye yetkilileri vatandaşları soba yakılırken mutlaka bacalarını temizletme ve kış mevsiminin ortalarında bacalarının temizliğini kontrol etmeleri gerektiği konusunda uyardı. Soba kurulan oda içinde yanmaya elverişli sentetik ve çabuk tutuşabilecek eşyalardan uzak bir noktanın seçilmesini hatırlatan yetkililer, sobaya atılan yakacakların kıvılcım çıkarma ihtimaline karşı da soba üstünde bulunan havalandırma kapaklarının dikkatli kullanılması konusunda da dikkat çektiler.
Özellikle yaz mevsimi ortasında havaların ısınmasıyla birlikte bacalardaki rutubetin ortadan kalktığı günlerde bacaların kurumlardan temizlenmesi gerekiyor diyen itfaiye yetkilileri, baca tutuşmasından dolayı müdahale ettikleri birçok ev ve işyeri yangınının çıkış sebebinin soba ve baca tutuşması olduğunu da hatırlattılar.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER