Türkiye Genelinde Yeni Bir Huzur Operasyonu Başladı!

Ülkemizin güvenliği için sürdürülen huzur operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. İşte yeni operasyon ve operasyonun ayrıntıları.

Türkiye Genelinde Yeni Bir Huzur Operasyonu Başladı!
Ülkemizin güvenliği için sürdürülen huzur operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. İşte yeni operasyon ve operasyonun ayrıntıları. 

Ülkemizde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bağlı 80 bin görevli ile yeni bir "güven ve huzur" denetimi başladı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, güvenlik birimleri bugün akşam saatlerine 81 ilde eş zamanlı olarak "sabit yol uygulaması" ve "umuma açık yer uygulaması" şeklinde iki aşamalı denetimlere başlandığı açıklandı. 

Denetimler için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı olan Yaşar Güler ve Sahil Güvenlik Komutanı olan Bülent Olcay da yürütülen operasyonu Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezinden canlı bağlantılarla anlık olarak takip etti. 

Operasyonların sürdüğü esnada yapılan açıklamada " temel insan haklarına saygılı, özgürlük ve güvenlik dengesine önem veren bir yöntemle mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması ve suç işleme düşüncesine sahip olan kimselerin bu düşüncelerinden caydırılmaları için aranan kişi ve araçların yakalanmasının" amaçlandığı açıklandı. 

Sürdürülen operasyonlarda polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleriyle birliklerinden toplam 80 bin 88 görevlinin yer aldığı bu operasyon esnasında 17 hava aracı ile 71 deniz aracıyla birlikte 417 detektör köpek katıldı. 

 Operasyonlar 81 İlde Sürdürülüyor!

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Erzurum, Mersin, Diyarbakır, Van, Sakarya ve Kocaeli başta olmak üzere 81 işte eş zamanlı olarak sürdürülen bu operasyonda araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürüleceği açıklanan bu operasyonun detaylarının ilerleyen saatlerde aktarılacağı açıklandı. 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER