Dolar Ve Euro Düşüşe Geçti

Sürekli olarak artış gösteren dolar ve euro sonunda düşüşe geçti! İşte tüm detaylar.

Dolar Ve Euro Düşüşe Geçti
Sürekli olarak artış gösteren dolar ve euro sonunda düşüşe geçti! İşte tüm detaylar. 

Piyasada hareketlilik devam ediyor. Dolar haftanın son işlem gününde 3.67'nin altına düşerken euro'da 3.90'ın altını gördü. İşte dolar ve euro'da yaşanan son durum ve fazlası. 

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın sıkılaştırmanın devam edeceğini açıklamasının ardından 3.70'in altına düşen doların düşüşü devam ediyor. 

Dolar Ve Euro'da Düşüş Devam Ediyor!

Bankalar arası piyasada dolar bugün 3.67'nin altına kadar indi. Euro'da 3.90'ın altında işlem görmeye başladı. Ülkemizde dövizin ateşini düşürmek için yapılan çalışmalar sonunda işe yaramaya başladı. Merkez Bankası'nun 1 milyar dolar olarak açmış olduğu döviz depo ihalesinin teklif tutarı 400 dolarda kaldı. Yapılan ihaleler sonrasında dolarda sert düşüş yaşandı ve kur 3.67'nin altına indi. Ünlü analistler açıklamasında dolar / TL'de 3.7250 seviyesinin direnç, 3.65'in ise destek konumunda olduğunu açıkladı. 

Borsa Yükselişe Geçti!

Borsanın yükselişi ise yaşanan bu olayın ardından devam ediyor. Borsa İstanbul güne yüzde 0.33 oranında yükseliş kaydederek 89 bin 119 puandan başlamasının ardından dolar ve euro'ya gelen satışlarla birlikte borsa daha da yükselmeye başladı. 

Doların diğer para birimleri karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi 100.610 seviyelerinde seyrederek üç günün zirvesine ulaştı. Yeni hafta ile birlikte dolar ve euro'da ne gibi gelişmelerin yaşanacağı, dolar ve euro'nun düşüşe devam etmeyeceğini önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER