Rehin alınan İranlı gençleri polis kurtardı

Manisa polisi rehin alınan İranlı gençleri kurtardı. İddialara göre Manisa ‘nın Yunusemre ilçesi Tevfikiye mahallesinde misafir olarak girdikleri evde rehin alınan İranlı gençler saatler sonra özgürlüğe kavuşabildi.

Rehin alınan İranlı gençleri polis kurtardı
Manisa polisi rehin alınan İranlı gençleri kurtardı. İddialara göre Manisa ‘nın Yunusemre ilçesi Tevfikiye mahallesinde misafir olarak girdikleri evde rehin alınan İranlı gençler saatler sonra özgürlüğe kavuşabildi.


Edinilen bilgilere göre Manisa’da yaşadıkları öğrenilen 7 Afganlı ile daha önce tanışan 2 İranlı genç Mehmet Hüseyin ve Âmin Heydari iddialarına göre misafir olarak davet edildikleri evde dövülüp paraları ve pasaportları da alındıktan sonra elleri de arkalarından iple bağlanarak kaderlerine terk edildiler. Kendi gayretleri ile bağlandıkları iplerden kurtulan gençler mahalle sakinlerinden yardım istedi. Polis ekipleri yapılan ihbarla olay yerine geldiklerinde gençlerin üstüne kapılarında kilitlendiğini tespit ederek çilingir çağırdı. Saatlerdir elleri bağlı olarak rehin alınan İranlı gençleri polis evden dışarı çıkararak ifadelerine başvurdu.


Gençler kendileri gibi göçmen statüsünde olan 7 Afganlı ile tanıştıklarını kendilerini evlerine davet ettiklerini, geldikleri anda 7 kişi tarafından dövüldüklerini. Üstlerinde bulunan 500 TL nakit para ile pasaportlarının da çalındığını, kendilerinin dövülüp gasp edildikten sonra ellerinin arkadan bağlandığını ve terasa çıkarıldıklarını, kendilerini rehin alan 7 Afganlının yemek yedikleri sırada birbirlerine yardım ederek ellerini çözüp yan tarafta bulunan apartmana çatıdan girip komşulardan yardım istediklerini beyan ettiler. Polis çilingir yardımıyla girdiği evde 7 Afganlının izine rastlayamadı. İranlı gençleri gasp ederek dövdükleri iddia edilen Afganlıların, terasta rehin aldıkları 2 İranlı gencin komşulardan yardım istediklerini fark ettikten sonra evden kaçtıklarını tespit etti.



MANİSA POLİSİNDEN NEFES NEFESE OPERASYON
İhbarın alınmasının hemen ardından olay yerine gelen Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri çevrede geniş güvenlik koridoru oluşturarak, rehin tutulan gençlerin bulunduğu eve çilingir yardımıyla girerek arama yaptı. İddia edildiği gibi kişilerin kısa süre önce yemeklerini de yarım bırakarak acele ile evi terk edip kaçtıklarını tespit etti.

AYAKKABILARINI BİLE ALMIŞLAR
Manisa polisi tarafından kurtarılan rehin alınan İranlı gençleri el kol hareketleriyle anlamaya çalışan görevliler, gençleri Manisa Devlet Hastanesine sağlık kontrolü için götürdü. Bu sırada gençlerin ayakkabılarının bile çalındığı da görüldü.

YAPILAN ARAMADA BOL MİKTARDA BIÇAK VE SOPA ELE GEÇTİ
Rehin alınan İranlı gençleri özgürlüğüne kavuşturan polis ekipleri evde gerçekleştirdikleri arama sırasında bol miktarda bıçak ve sopayı da ele geçirdi.
Kaçmayı başaran 7 Afganlı genç Manisa polisince her yerde aranırken, rehin alınan gençlerin Yabancılar Şubesine götürülüp ifadelerine başvurulacağı da öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER